kvinde med kettlebell
© Colourbox

7 myter om kvinder og styrketræning

Der findes et hav af myter om, hvordan kvinder bør og ikke bør styrketræne. Få aflivet nogle af de mest sejlivede af slagsen her!

5. februar 2016 af Stephanie Korsholm Fox

Der findes talrige myter om, hvordan kvinder helst skal styrketræne. Her afliver vi de mest sejlivede syv af slagsen, som du altså ikke behøver lade dig bremse af, når du styrketræner. 

 

1. Du kommer til at ligne en bodybuilder

Ro på. Der skal altså ekstremt meget træning til for at opbygge store, svulmende muskler. Kvinder har slet ikke den hormonelle forudsætning for at komme til at ligne en bodybuilder, for vi producerer kun meget lidt mandligt hormon. Der er derfor ingen grund til at holde sig tilbage under din styrketræning.

Træt af træningstøj, der strammer og generer? LIGE NU får du et sort, stilrent sæt træningstøj med perfekt pasform + 4 numre af I FORM for kun 149 kr. + 49,50 i porto (i alt 198,50). 

2. Du skal træne anderledes end mænd

Kvinder skal som udgangspunkt ikke styrketræne anderledes end mænd. Der kan være perioder i en kvindes liv, fx under en graviditet, hvor det er relevant at træne anderledes. Men handler det om at blive stærkere og øge forbrændingen, skal kvinder træne præcis som mænd. Pga. kvinders bredere bækken er det særlig vigtigt for os at være omhyggelige med at udføre alle benøvelser korrekt. 

 

3. Du bør altid træne med samme vægt

Nej, nej og atter nej! Du skal derimod øge modstanden i takt med, at dine muskler bliver stærkere, ellers opnår du ikke effekt af træningen. De sidste gentagelser skal i hvert sæt føles rigtig hårde - ellers har du for lidt vægt på. 

 

4. Du kan træne dine muskler længere

Reelt set bliver musklerne ikke længere af styrketræning, for så ville de med tiden ikke passe til knoglerne. Derimod både styrkes og smidiggøres musklerne af styrketræning, og det betyder at kroppen rettes ud og synes længere og rankere. 

Kom i gang med styrketræning 

5. Det er bedst at benytte maskiner

Det er en misforståelse, at maskiner er det bedste redskab til styrketræning. I en maskine trænes typisk kun få muskler ad gangen, og desuden får kroppen meget støtte fra sæder, ryglæn osv. Det betyder, at kroppen ikke skal stabilisere sig selv, hvorved mange muskler ikke behøver at arbejde. Træning, der stiller større krav til balance og stabilitet, er meget mere effektiv.

6. Når du stopper med at træne, bliver dine muskler til fedt

Det kan ganske enkelt ikke lade sig gøre! Du vil dog opleve, at kroppen forandres. Når musklerne ikke trænes, bliver de mindre, og fedtforbrændingen sættes ned. De fleste vil få mere fedt på kroppen, når træningen stopper, og ikke erstattes af anden træning. Men det er altså "nyt" fedt, og ikke musklerne, som omdannes til fedt.

7. Styrketræning gør kvinder stive og tunge

Vi bliver ikke stivere og tungere, end mænd gør. Og igen skal der rigtig meget styrketræning til for at blive stiv og tung. Dagen efter træning er det normalt at føle sig tung i lemmerne. Årsagen er restitutionen, der er i gang i kroppen. Desuden undgår du også at blive stiv og tung, hvis du træner alsidigt med både styrke- og konditionstræning. 

Træningstøj som passer til det hele

Uanset hvilken træningstype du er, og uanset om du nyder de lange løbeture, de højintensive og svedige træningspas eller en stille stund med yoga, så passer det nye træningssæt fra Active Fit perfekt. Du får et par lækre, sorte tights med høj talje og en bred elastik, der holder maven på plads. Den matchende top er figursyet med et bredt snit forneden, så den ikke strammer over maven. Glæd dig til at træne i et sæt, der bliver siddende, hvor det skal, uanset om pulsen skal helt op eller helt ned. Din krop vil både have det godt og se godt ud.

GODT TILBUD: Lige nu får du det lækre sæt træningstøj + 4 numre af I FORM for kun 149 kr. + 49,50 i porto (i alt 198,50 kr.).

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler