kvinde går med løbesko i hånden

Test af løbesko: Find det perfekte par

Årets nye løbesko er SÅ skønne i deres farver og design, at man let lader sig forføre og glemmer, at de primært skal matche ens løbestil. Vi har gjort det nemt for dig at finde din nye favorit.

26. april 2017 af Mai Libach Hansen

Sådan har vi testet

I FORMs passionerede testpanel har snøret løbeskoene og løbet næsten 900 kilometer for at teste disse 16 nye og meget forskellige modeller, som du finder på butikkernes hylder dette forår.

Skoene er blevet testet på både vådt og tørt underlag. På grus, asfalt, løbebånd og i skovens fugtige muld. På lange, rolige ture og på korte, svedige intervaller. Vi har testet løbeskoene ud fra kriterier som blandt andet pasform, komfort, stødabsorbering, åndbarhed, sål, stabilitet, vægt, hælkappe og design.

Det er ikke ligegyldigt, hvilke løbesko du løber i. Derfor har vi her samlet alt det, du skal vide, inden du køber løbesko.

Kend din løbestil

Inden du løber ud og køber testvinderen eller den flotteste sko i testen, er det vigtigt, at du er klar over, hvilken løbestil du har. Din løbestil fortæller nemlig meget om, hvad du har behov for i en løbesko.

Nogle pronerer og falder en smule indad, når de løber, så her er der behov for ekstra støtte og stabilitet i skoen. Andre har en neutral skridtafvikling og lander med vægten ligeligt fordelt på foden.

I de fleste løbeforretninger kan du få lavet en gratis løbestilstest, hvor du får analyseret din løbestil. Når du først kender din løbestil og finder den sko, som lige præcis passer til dine fødder, vil du mærke en verden til forskel på dine løbeture.

Download hele testen og find dette års løbesko

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler