8 tips til at genfinde løbeglæden

Har du mistet pusten og motivationen efter sidste løbetur? Så har vi samlet en række tips, der får dig tilbage på løbestien.

Kvinde sidder i træningstøj på sengekanten

8 tips til dig, der ikke vil løbe mere

1. Slut af i slow

Sætter du i en gevaldig slutspurt, når målstregen er inden for rækkevidde? Det er meget smartere at løbe langsomt til sidst, fordi det får hjernen til at huske turen som behagelig i stedet for anstrengende, og så bliver det lettere at komme afsted igen.

2. Svælg i gode fakta

Overvejer du at parkere løbeskoene for altid, så tjek lige, hvor gode venner du bliver med din krop, når du løber: Løbere lever længere end ikkeløbere, de har mindre risiko for at blive ramt af hjerte-kar-sygdom, øjensygdom, diabetes, slidgigt, kræft og infektioner.

Her finder du et hav af artikler, der bekræfter, at løb er noget at det bedste, du kan gøre for din krop.

3. Opsøg anerkendelse

Skamros dig selv, når du har været af sted i løbeskoene, men opsøg også gerne andres anerkendelse. Upload dine resultater på nettet, så folk kan like og kommentere og sende smileys. Og vær stolt af det!

Du kan bl.a. få anerkendelse og god karma på I FORM's Facebook-gruppe.

4. Beløn dig selv

Indimellem kræver det lidt mere end en gulerod at komme ud ad døren. Forkæl dig selv med lidt luksus: en ny neglelak, en helkropsmassage eller takeaway, når du har har løbet tre til fire gange.

5. Frem med kalenderen

Plot den næste træningstid ind i din kalender allerede nu. Det forpligter. Også selv om du kun har lavet aftalen med dig selv. Sæt også tiden af i en evt. fælles familiekalender, så ved alle bare, at du skal ud at løbe.

6. Løb i udlandet

Meld dig til et løb et sted i verden, du altid har drømt om at se. Så får din træning et andet fokus, og du kan glæde dig til oplevelsen.

Her finder du verdens mest populære maratonløb.

7. Vær god ved dig selv

Und dig selv en gang massage eller et lunt bad, der løsner op for musklerne, efter løbeturen.

8. Spis godt

Tænk på, at dit næste måltid skal restituere dig, så du hurtigst muligt føler dig klar igen. Giv kroppen noget væske, og spis fuldkornsbrød, brune ris eller havregryn, der fylder dine glykogendepoter op, noget kød eller fisk med proteiner, der genopbygger dine muskler, og nogle sunde fedtstoffer – fx avocado, nødder eller olivenolie, der virker betændelseshæmmende og lindrer eftertræningsømheden.

Så meget vand skal du drikke efter løbetræningen.