Kvinder står med sine løbesko
De perfekte løbesko til dig

Undgå skader med de rigtige løbesko.

© iStock

Find de perfekte løbesko

Hvilke løbesko er bedst til lige dig og din fod? Er du i tvivl? Herunder får du 8 gode råd til, hvordan du finder det perfekte par.

8. oktober 2012 af I FORM-redaktionen

Når du shopper løbesko, er der flere faktorer, der sikrer, at du kommer hjem med et par sko, der giver mange komfortable løbetimer i alt slags terræn.

Vælg en kvindemodel og brug ellers følgende 8 råd:

  • Brug en ekspert. Køb skoene et sted, hvor der er en ekspert til at vejlede dig. Eksperten tager bl.a. højde for din vægt, din løbestil samt det underlag, du løber på, og kan derudfra vælge den bedste sko.

  • Tag dine gamle sko med, når du køber nye. De kan vise eksperten, hvordan du løber, og fx hvor du skal have ekstra støtte.

  • Få lavet en løbetest. De moderne løbesko er højt specialiserede og passer ikke til alle fodtyper. En test på et løbebånd viser, om du overpronerer (falder indad), supinerer (falder udad), har en neutral fod eller er platfodet. Her kan evt. skader også blive afsløret.

Det er ikke ligegyldigt, hvilke løbesko du løber i. Derfor har vi her samlet alt det, du skal vide, inden du køber løbesko.

  • Køb ikke bare samme model som sidste gang. Der sker en konstant udvikling af de forskellige modeller, og derfor kan en ny version af den samme løbesko sagtens have ændret sig så meget, at det ikke længere er den bedste sko til dig

  • Kig ikke på prisen. Det lyder måske arrogant, men vælger du en sko ud fra prisen, og skoen er forkert, skal du ud at købe en nye og så bruger du endnu flere penge.
  • Køb ikke sko med øjnene. Alt for mange kvinder køber løbesko, ud fra hvilke de synes er pæne. Men farven skal på ingen måde have nogen indflydelse på, hvilken sko du køber.

  • Prøv sko om eftermiddagen, hvor dine fødder er størst og derfor fylder mest i skoen. Køb desuden skoene store nok. En klassisk kvindefejl er at købe løbesko, der er for små. Løbeskoene skal være cirka et nummer for store.

  • Køb mere end ét par sko, hvis du fx løber på forskellige typer underlag som landevej og offroad. Eller hvis du kombinerer de lange ture med nogle meget korte og hurtige konkurrenceløb.

LÆS OGSÅ: Guide til træningssko – test og tips

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: