Hvordan undgår vi, at der går snak i den, når vi træner?

Det er hyggeligt og kan være rigtigt effektivt at træne med en makker. Hviiis altså I kan lade være med at snakke hele tiden ...

KOM SÅ! En af fordelene ved makkermotion er, at I kan heppe på hinanden.

© Jacob Helbig

At træne sammen med en ven, partner eller kollega er genialt. For mange bliver det lettere at komme afsted, når der er en, der venter, og makkermotion er derfor lig med mere motion.

Der er dog også visse faldgruber, og en af de helt klassiske er, at der går hyggesnak i den. Et simpelt råd er, at I skal minde hinanden om, at I er der for at træne, men det kan være lettere sagt end gjort. Hvis I ved, at I har brug for at sludre, så sæt tid af til det, inden I går i gang.

Mød op et kvarter før så der er tid til at vende verdenssituationen. Udsigten til snak kan også bruges som en gulerod, så I fx aftaler, at I skal træne intensivt i 15 minutter, før I må snakke i 5 minutter. Er I rigtigt hardcore, kan I endda lægge “strafminutter” til træningen, hvis I kommer til at tage hul på snakken før tid.

Har en af jer rigtigt meget på hjerte en dag, kan det også være en idé at tilpasse træningen efter det, så I går en lang tur i stedet for at hoppe i fitness- eller løbeskoene.

DEN GODE TRÆNINGSMAKKER ...

... er nogenlunde på samme niveau som du

Det kan være surt og demotiverende, hvis en af jer konsekvent er meget bedre eller hurtigere end den anden.

... presser dig

I skal begge være indstillede på at give den gas, så I skubber hinanden fremad.

... er disciplineret

Din egen motivation daler, og du bliver irriteret, hvis du skal bruge energi på at overtale din makker til overhovedet at møde op.

... hepper på dig

I træner ikke kun sammen for at konkurrere – I skal også være hinandens største cheerleadere.

... bor tæt på

Det gør det bare lettere at få træningen i hus, hvis praktikken spiller.

Artiklen blev bragt i I FORM nr. 8/2022