Kvinde, der står i planke hjemme i stuen.

Derhjemme kan du fx se din yndlingsserie, mens du træner. Tiden flyver afsted, og pludselig har du stået i planke i en halv time ...

© iStock

12 grunde: Derfor er hjemmetræning så meget federe end fitnesscenteret

Med få gode træningsredskaber kan du træne derhjemme lige så effektivt som i fitnesscenteret. Du bestemmer selv, hvornår du vil træne – og ingen kigger, hvis du har dine gamle, hullede tights på.

27. februar 2018 af Inge Eriksen

Hvad vil du helst? Træne alene i dit helt eget private træningscenter eller træne i et overfyldt fitnesscenter? 

Er du mest til den første løsning, er det slet ikke umuligt for med et minimum af udstyr som fx en træningselastik og en redondobold, kan du træne derhjemme både effektivt og varieret. Det er der en lang række fordele ved.

TRÆN EFFEKTIVT derhjemme med I FORMs store træningspakke. Du får både yogamåtte, træningselastik, redondo-bold og foam roller + 4 numre af I FORM for kun 149 kr. + porto. BESTIL NU og spar 646 kr!

Fordel 1: Du behøver ikke at forlade hjemmet

Det er især en stor fordel for dig, der har små børn og som af og til er alene med dem. Og de dage, hvor regnen bare siler ned udenfor, er det også ret så rart, at du ikke skal ud i regnen og afsted for at træne.


Fordel 2: Du sparer tid

Vi har alle sammen travlt, og den tid, du normalt bruger på transport til og fra træning, kan du nu bruge på noget mere hyggeligt, som fx at læse en god bog, lægge neglelak, spille et spil med dine børn eller kysse din partner.


Fordel 3: Du bestemmer selv hvornår

Dette er nok den allerbedste ting ved hjemmetræning – at du 100 pct. selv bestemmer, hvornår du skal træne. Du skal ikke tage hensyn til åbningstider eller holdstart, men kan træne kl. 3 om natten, hvis det er dét, der passer dig bedst.


Fordel 4: Det er gratis

Hvem vil ikke gerne spare penge? Og ved at træne hjemme, sparer du medlemsskabet til et fitnesscenter, der typisk koster fra 200 kr. om måneden. Samtidig slipper du for at blive fristet af fitnesscentrenes bugnende udvalg af proteinshakes, energidrikke og diverse barer.


Fordel 5: Du slipper for at pakke taske

En tur i træningscenteret kræver en solid taske med både tøj, sko, håndklæde, plejeprodukter, vandflaske og så videre, og det er så meget øv at nå frem og opdage, at du har glemt din sports-bh derhjemme… Det sker ikke ved hjemmetræning, hvor du har alt indenfor rækkevidde.


Fordel 6: Ingen kigger på dit træningstøj

Selv om man kan komme, som man er, i fitnesscenteret, vil de fleste gerne se bare nogenlunde pæne ud. Den slags hensyn behøver du ikke at tage derhjemme. Har du lyst, kan du træne med fedtet hår og søvn i øjenkrogen iført dine elskede hullede træningstights.


Fordel 7: Du er selv DJ´en

Musik kan virke meget motiverende under træning – hvis du vel at mærke kan li´ musikken. I fitnesscenteret er du tvunget til at høre på deres musikvalg, derhjemme bestemmer du suverænt selv.

Fordel 8: Ingen ventetid

Når man er i gang med at træne, er det ret så irriterende at stå og vente på, at romaskinen eller de rigtige håndvægte bliver ledige. Det slipper du for derhjemme. Her står dit udstyr kun og venter på dig.


Fordel 9: Du slipper for andres sved og lugte

En træningsmåtte eller en cykelsadel, der stadig er våd af andres sved, er ikke lækker at overtage, og det samme kan siges om den tunge luft af sved og prut, der ofte hænger i et træningslokale. Derhjemme skal du bare leve med din egen sved, og kommer du til at slippe en lille vind, er det nemt lige at åbne vinduet og lufte ud.


Fordel 10: Du kan se din yndlingsserie imens

En del øvelser kan du sagtens lave, mens du ser tv eller snupper et afsnit af din yndlingsserie. Det får træningen til at flyve afsted, og lige pludselig har du stået i planke i en halv time …


Fordel 11: Du undgår nærkontakt i omklædningsrummet

Træner du samtidigt med de fleste andre, kender du alt til overfyldte omklædningsrum. Er det lidt for intimt for dig at få andres svedige rumper helt op i næsen, når du sidder og binder dine sko, så flyt træningen hjem og få masser af plads.


Fordel 12: Du har dit eget private bad

Ikke alle er vilde med at vise sig nøgne frem for andre. Derhjemme kan du bade uden andres nysgerrige blikke, samtidig med, at du heller ikke behøver at haste dig gennem dit bad, fordi en kø af kvinder står og venter på deres tur. 


I FORM anbefaler:

Træn bedre derhjemme – her er det vigtigste udstyr!

For under 200 kroner kan du forvandle din stue til et fitnesscenter og træne top-effektivt! Se her hvilke fire redskaber, du har brug for.

Med en yogamåtte, træningselastik, redondo-bold og foam roller er du klar til at nem og effektiv hjemmetræning. Få det hele + 4 nr. af I FORM for kun 149,- + porto.

Vil du have mest muligt ud af din træning – og samtidig spare tid og penge? Så glem alt om et dyrt fitnesscenter eller en kondicykel der står og fylder i soveværelset. For under 200 kr. kan du træne lige så effektivt som i fitnesscentret og samtidig spare både tid, plads og penge.

Træn hjemme og få flere fordele:

 • Du sparer tid – tiden frem og tilbage til fitnesscentret kan du bruge til noget andet og bedre.

 • Træningen er lige så sund undersøgelser viser, at det er lige så sundt for dit helbred at lave øvelser derhjemme, som det er at bruge fitnesscentrets vægte og maskiner.

 • Du kan træne, når det passer dig – hvis du lige har 12 minutter, inden du skal i gang med aftensmaden, kan du ikke nå i fitnesscentret. Men du kan sagtens hive yogamåtten frem og lave et par øvelser. Og har du børn, kan du træne, mens de leger, sover eller hygger sig med iPad'en.

 • Du kan være dig selv – derhjemme bestemmer du selv musikken eller hvad du vil se på Netflix. Og du kan træne i nattøj, hvis du har lyst.

 • Du sparer penge – det er ikke billigt at træne i fitnesscenter. Det er gratis at træne derhjemme. Og for under 200 kr. kan du få det vigtigste udstyr til nem og effektiv hjemmetræning.

Få komplet pakke med udstyr til hjemmetræning med dit nye I FORM-abonnement. Kun 149 kr. + 49,50 kr. i porto.

Er der ingen ulemper ved at træne hjemme?

Træner du hjemme kommer du måske til at lave de samme øvelser igen og igen og risikerer at miste gejsten. Et godt råd er at bruge et træningsprogram eller at huske at skifte nogle af dine faste øvelser ud en gang imellem, så træningen bliver ved med at være ny og udfordrende.

I hvert nummer af I FORM får du nye øvelser og hjemmetræning-programmer, lige til at gå til. Og bladet er fuld af inspiration – både til din træning og til en sund og glad livsstil. Husk at du får 4 numre af I FORM med i din træningspakke.

Få træningsudstyr til RABATPRIS – alt dette får du:

 • YOGAMÅTTE – helt uundværlig til hjemmetræning og og ikke mindst mere hygiejnisk end lånemåtterne i centret. God, skridsikker kvalitet fra Active Fit, 4 mm tyk, 60 x 173 cm, koksgrå.

 • TRÆNINGSELASTIK – lav nem, effektiv styrketræning UDEN vægte med denne elastik. Fra Active Fit, 15 x 200 cm, pink.

 • REDONDO-BOLD – genial lille træningsbold, som gør dig i stand til at lave nogle af de mest effektive øvelser for mave og baller. Active Fit, 20 cm i diameter, pink.

 • FOAM ROLLER – rul ømheden ud af kroppen. Skøn til fx ømme lår, baller og ryg. Solid kvalitet fra Active Fit, 15 x 30 cm, sort.

 • I FORM – Få nye træningsøvelser, ekspertråd og masser af inspiration til en sund og glad livsstil. De første 4 numre følger med i din træningspakke. Du kan herefter til enhver tid opsige dit abonnement.

 • Læs mere om træningspakken og hvordan du bruger udstyret
 • Læs mere om magasinet I FORM
 • Vil du ha' træningspakken?
  BESTIL NU – og spar 646 kroner!

  Værdi af træningspakken: 795 kr.
  Din pris: 149 kr.

  VIDEO: Alt det (og meget mere) kan du med din nye træningspakke

  Med træningspakken får du alt, hvad du har brug for, til at komme i form derhjemme: Fire vigtige træningsredskaber og magasinet I FORM – med øvelser, programmer og masser af inspiration i hvert eneste nummer. KØB TRÆNINGSPAKKEN HER – kun 149,- + porto.

  Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

  Måske er du interesseret i...

  I FORM anbefaler