12 grunde: Derfor er hjemmetræning så meget federe end fitnesscenteret

Med få gode træningsredskaber kan du træne derhjemme lige så effektivt som i fitnesscenteret. Du bestemmer selv, hvornår du vil træne – og ingen kigger, hvis du har dine gamle, hullede tights på.

Kvinde, der står i planke hjemme i stuen.

HJEMMETRÆNING giver dig mulighed for at se din yndlingsserie, mens du træner. Tiden flyver afsted, og pludselig har du stået i planke i en halv time ...

© iStock

Hvad vil du helst? Træne alene i dit helt eget private træningscenter eller træne i et overfyldt fitnesscenter?

Er du mest til den første løsning, er det slet ikke umuligt for med et minimum af udstyr som fx en træningselastik og en redondobold eller bare din egen krop og en måtte, kan du træne derhjemme både effektivt og varieret. Det er der en lang række fordele ved.

Fordel 1: Du behøver ikke at forlade hjemmet

Det er især en stor fordel for dig, der har små børn og som af og til er alene med dem. Og de dage, hvor regnen bare siler ned udenfor, er det også ret så rart, at du ikke skal ud i regnen og afsted for at træne.

Fordel 2: Du sparer tid

Vi har alle sammen travlt, og den tid, du normalt bruger på transport til og fra træning, kan du nu bruge på noget mere hyggeligt, som fx at læse en god bog, lægge neglelak, spille et spil med dine børn eller kysse din partner.

Fordel 3: Du bestemmer selv hvornår

Dette er nok den allerbedste ting ved hjemmetræning – at du 100 pct. selv bestemmer, hvornår du skal træne. Du skal ikke tage hensyn til åbningstider eller holdstart, men kan træne kl. 3 om natten, hvis det er dét, der passer dig bedst.

Fordel 4: Det er gratis

Hvem vil ikke gerne spare penge? Og ved at træne hjemme, sparer du medlemsskabet til et fitnesscenter, der typisk koster fra 200 kr. om måneden. Samtidig slipper du for at blive fristet af fitnesscentrenes bugnende udvalg af proteinshakes, energidrikke og diverse barer.

LÆS OGSÅ: 5 populære trænings-apps

Fordel 5: Du slipper for at pakke taske

En tur i træningscenteret kræver en solid taske med både tøj, sko, håndklæde, plejeprodukter, vandflaske og så videre, og det er så meget øv at nå frem og opdage, at du har glemt din sports-bh derhjemme… Det sker ikke ved hjemmetræning, hvor du har alt indenfor rækkevidde.

Fordel 6: Ingen kigger på dit træningstøj

Selv om man kan komme, som man er, i fitnesscenteret, vil de fleste gerne se bare nogenlunde pæne ud. Den slags hensyn behøver du ikke at tage derhjemme. Har du lyst, kan du træne med fedtet hår og søvn i øjenkrogen iført dine elskede hullede træningstights.

Fordel 7: Du er selv DJ´en

Musik kan virke meget motiverende under træning – hvis du vel at mærke kan li´ musikken. I fitnesscenteret er du tvunget til at høre på deres musikvalg, derhjemme bestemmer du suverænt selv.

Nå i mål med hjemmetræningen

Lyder hjemmetræning som noget for dig? Kom godt igang på måtten derhjemme med vores træningsvideoer, som er nemme at følge.

Så enkelt er det:

  • Vælg niveau; øvet eller begynder.
  • Vælg den tid, du vil bruge på din træning - fx 10 eller 20 minutter.
  • Afspil træningsvideoerne på din telefon i det fri, eller få dem op på tv-skærmen, så du kan give den gas i stuen.
  • Bestem selv, hvad dit fokusområde skal være - fx hele kroppen, maven, ryggen eller noget helt fjerde.
  • Bestem selv, hvor meget og hvor lang tid du vil træne fra gang til gang.

Få adgang til alle de populære træningsprogrammer med et digitalt abonnement på I FORM: Kun 79 kr./måned.

Prøv 2 uger for 0 kroner

Fordel 8: Ingen ventetid

Når man er i gang med at træne, er det ret så irriterende at stå og vente på, at romaskinen eller de rigtige håndvægte bliver ledige. Det slipper du for derhjemme. Her står dit udstyr kun og venter på dig.

Fordel 9: Du slipper for andres sved og lugte

En træningsmåtte eller en cykelsadel, der stadig er våd af andres sved, er ikke lækker at overtage, og det samme kan siges om den tunge luft af sved og prut, der ofte hænger i et træningslokale. Derhjemme skal du bare leve med din egen sved, og kommer du til at slippe en lille vind, er det nemt lige at åbne vinduet og lufte ud.

Fordel 10: Du kan se din yndlingsserie imens

En del øvelser kan du sagtens lave, mens du ser tv eller snupper et afsnit af din yndlingsserie. Det får træningen til at flyve afsted, og lige pludselig har du stået i planke i en halv time …

Fordel 11: Du undgår nærkontakt i omklædningsrummet

Træner du samtidigt med de fleste andre, kender du alt til overfyldte omklædningsrum. Er det lidt for intimt for dig at få andres svedige rumper helt op i næsen, når du sidder og binder dine sko, så flyt træningen hjem og få masser af plads.

Fordel 12: Du har dit eget private bad

Ikke alle er vilde med at vise sig nøgne frem for andre. Derhjemme kan du bade uden andres nysgerrige blikke, samtidig med, at du heller ikke behøver at haste dig gennem dit bad, fordi en kø af kvinder står og venter på deres tur.