5 populære trænings-apps

Styrketræner du seriøst, eller mangler du bare et skub til at komme i gang med at løbe? Vi har samlet 5 af de bedste trænings-apps til dig.

En kvinde bruger en trænings-app i et fitnesscenter

DE BEDSTE TRÆNINGS-APPS | Der findes masser af trænings-apps, som kan hjælpe dig til en god træning. I denne artikel kan du læse om fem af de bedste trænings-apps.

© iStock

De bedste trænings-apps

Der findes utrolig mange forskellige trænings-apps til både Android og iOS, og det bliver hurtigt til en uoverskuelig opgave, når man skal finde en god app. For hvilke trænings-apps er bedst, og hvilken app passer til lige netop dine behov? De spørgsmål forsøger vi at besvare i denne artikel.

Vi har udvalgt fem af de allerbedste trænings-apps på markedet, og dem kan du læse meget mere om herunder. Der er både apps til løberen, fitnessfreaken, yogien, nybegynderen og dem med meget lidt tid i hverdagen.

Couch to 5K

Til dig, der …
... er nybegynder som løber, men drømmer om at kunne løbe fem kilometer i træk – vel at mærke uden at overbelaste din utrænede krop eller risikere skader.

Det får du:
Trænings-appen er designet perfekt til dig, der starter med at løbe helt fra bunden. Du veksler mellem at løbe og gå, så du får en tryg start og ikke mister motivationen, fordi det føles alt for hårdt. Desuden kan du vælge mellem fire forskellige virtuelle trænere, som guider og opmuntrer dig undervejs på turen. Efter ni uger med tre ugentlige træningspas er du klar til at løbe din fem kilometers rute helt uden pause.

Pris: 45 kr.

Seven: 7 minute HIIT workout

Til dig, der …
... har en presset kalender og derfor bøvler med at få passet løbeture, besøg i fitnesscenteret og andre længerevarende træningspas ind i hverdagen. Når du endelig træner, vil du have maksimal effekt på kortest mulig tid.

Det får du:
Man kan altid finde syv minutter til træning i løbet af dagen, og med denne trænings-app får du et effektivt program, som er skræddersyet til dit niveau og træningsmål. De korte syv-minutters programmer kræver intet udstyr og kan laves alle steder. Der er et enormt udvalg af øvelser, som alle bliver vist med 3D-illustrationer. Du kan også udfordre dig selv med en daglig workout challenge, som er med til at holde motivationen oppe, eller du kan konkurrere mod dine venner.

Pris: Appen er gratis, men du kan vælge at betale for at få adgang til endnu flere øvelser.

Nike Training Club

Til dig, der …
... er fitnessfreak og gerne vil have et stort udvalg af programmer og øvelser, som kan give dig en varieret træning og tone din krop fra top til tå.

Det får du: Uanset hvilket niveau, du er på, kan trænings-appen fungere som din personlige træner, der giver dig skræddersyede programmer til alt lige fra styrke- og konditionstræning til yoga. Du bestemmer selv længden på dine træningspas, hvor meget du vil guides, og om du vil bruge udstyr. Der er mere end 160 forskellige træningspas at vælge imellem, og du kan endda lade dig inspirere af, hvordan store stjerner som Serena Williams og Cristiano Ronaldo gør, når de skal svede igennem. Alle øvelser vises både med billeder og video.

Pris: Gratis

Pocket yoga

Til dig, der …
... elsker yoga og gerne vil have mulighed for nemt at dyrke det alle steder.

Det får du: Appen er nem at bruge og kræver ikke netadgang, så du kan både træne hjemme på stuegulvet, i naturen, på ferien, eller hvor du nu har lyst. Inden du går i gang, kan du vælge mellem forskellige niveauer og varigheder. En blød stemme guider dig igennem yogaøvelserne, mens beroligende baggrundsmusik sørger for den rette stemning. Er der en stilling, du har særlig svært ved, kan du gå ind i appens omfattende bibliotek, hvor alle øvelser bliver gennemgået i detaljer med beskrivelser af, hvordan de udføres korrekt, og hvilke fordele de har hver især.

Pris: 25 kr.

Få en rank og flot ryg med tre effektive rygøvelser.

I FORMs app

Som rosinen i pølseenden vil vi ikke være for fine til at nævne vores egen app 'I FORM'.
Vi har udviklet en serie af over 100 træningsvideoer, som er skræddersyet til at kunne fungere hvor som helst.

Til dig, der …
... vil have træningsprogrammer på video, så du nemt kan træne overalt – både som begynder og øvet.

Det får du: Vi har udviklet en serie af over 100 træningsvideoer, som er skræddersyet til at kunne fungere hvor som helst – også selvom tiden er knap. Det er nemt og hurtigt at komme i gang. Vælg imellem et hav af programmer af enten 10, 20 eller 30 minutters varighed. Du kan se videoerne direkte på din telefon og fx klare træningen i det fri eller bruge computer eller fjernsyn og træne hjemme i stuen. Har du ikke den store erfaring med styrketræning? Det gør ingenting! De fleste træninger i serien kan udføres uden udstyr, og du kan tilpasse træningen til dit eget niveau. Følg blot I FORMs træner på skærmen, så bliver du guidet igennem programmet fra start til slut på en nem og overskuelig måde.

Pris: Med et abonnement på I FORM har du fuld adgang til appen. Prøv 2 uger gratis her.

LÆS OGSÅ: Hvilke funktioner har et aktivitetsur?