5 populære trænings-apps

Uanset om du er til løb, cykling, yoga eller hjemmetræning, kan du blive inspireret, motiveret og hjulpet i gang på telefonen. Her har vi samlet 5 af de bedste trænings-apps til dig.

kvinde, der kigger på sin telefon i træningstøj.

TRÆNINGS APPS – Få hjælp og motivation til din træning med de fem bedste trænings-apps.

© iStock

De bedste trænings-apps

Med den rette trænings-app er det næsten som at have en personlig træner i lommen, der motiverer, hjælper og holder styr på resultaterne for dig. Men hvilken app du skal hente, afhænger i høj grad af dine personlige behov og dit temperament.

Lær at løbe 5 km: Prøv I FORMs 5 km program med lydguide

Her har vi udvalgt fem af de aller bedste trænings-apps på markedet til både iPhone og Android. Der er apps til dig, der vil tracke dine løbeture, få hjælp til styrketræning, komme i gang med løb eller dyrke yoga på stuegulvet.

1 7 Minute Workout + Exercises (fitness-app)


Hvad: Fitness-app til hjemmetræning

Til dig, der …
... har en presset kalender og bøvler med at få plads til løb, fitness og andre længerevarende træningsformer i hverdagen.

Det får du:
Du kan altid finde syv minutter til træning i løbet af dagen, og med denne trænings-app får du et effektivt program, som er skræddersyet til dit niveau og træningsmål. De korte syv-minutters programmer kræver intet udstyr og kan laves alle steder. Der er et enormt udvalg af øvelser, som alle bliver vist med 3D-illustrationer.

Prøv også: Online hjemmetræning – over 100 træningsvideoer

Du kan også udfordre dig selv med en daglig workout challenge, som er med til at holde motivationen oppe, eller du kan konkurrere mod dine venner.

Pris: Gratis for både iPhone og Android, men du kan vælge at betale for at få adgang til endnu flere øvelser.

Logo til seven minute workout app

TRÆNINGS-APPEN | '7 Minute Workout + Exercises' er 7-minutters træningspas, der henter inspiration i HIIT.

© PR

2 STRAVA (tracking-app til træning)


Hvad: App til at tracke løb, cykling, gang mm.

Til dig, der ...
... vil følge med i, hvor langt og hvor hurtigt du løber, cykler, går, svømmer, står på ski mm.

Det får du:
STRAVA er en klassisk sporings-app, der kan bruges til mange forskellige sportsgrene. Den har flere nyttige funktioner som fx en stemme, der fortæller, når du har løbet én km og hvor hurtigt. På displayet kan du holde øje med gennemsnitsfarten og følge med på et kort. Du kan altid gå tilbage i appen og se dine ruter og tider.

Appen er også et slags socialt medie, hvor du kan følge venner og få besked, når de træner, og se deres resultater. Den motiverer også ved at tildele medaljer, hver gang du slår dine tider, og du kan også se, hvor hurtig du er i forhold til andre brugere, der har tilbagelagt samme ruter som dig.

Pris: Gratis for både iPhone og Android, men med mulighed for at tilkøbe ekstra features.

PRØV OGSÅ: Mål din cykel-, gå- eller løberute nemt med I FORMs ruteplanner

Logo til Strava træningsapp

STRAVA | er både en tracking-app og et lille community, hvor træningselskere kan følge hinanden.

© PR Foto

3 Nike Training Club (trænings-app)


Hvad: Træningsapp til hjemmetræning og fitnesscenteret

Til dig, der ...
... vil have lagt et program og vist, præcis hvad du skal gøre. Hvad end du træner derhjemme eller i fitnesscenteret, kan trænings-appen fungere som din personlige træner.

Det får du: Mere end 200 træningspas til alle niveauer, der varer mellem 5 og 50 minutter. Appen giver dig skræddersyede programmer til alt lige fra styrke- og konditionstræning til yoga. Alle øvelser vises både med billeder og video, og du kan selv vælge, om det skal være med eller uden udstyr.

Læs også: Få den bedste musik til din træning

Du kan endda lade dig inspirere af, hvordan store stjerner som Serena Williams og Cristiano Ronaldo gør, når de skal svede igennem.

Pris: Gratis for både iPhone og Android

Logo til appen Nike training club

FITNESS-APP | Nike Training Club er en trænings-app, der guider dig gennem både hjemmetræning og træning i fitnesscenteret.

4 Pocket yoga (yoga-app)


Hvad: Yoga-app til hjemmetræning

Til dig, der ...
... vil guides gennem en yoga-session og have mulighed for at dyrke yoga alle steder – derhjemme, i naturen, på ferien etc.

Det får du: Vælg mellem 27 yoga-sessioner af forskellig varighed og niveau. En blød stemme guider dig igennem øvelserne, som du samtidig ser på skærmen i form af illustrationer. Alt imens sørger beroligende baggrundsmusik for den rette stemning, eller du kan vælge at lytte til musik fra dit eget bibliotek under sessionerne.

Er der en stilling, du har særlig svært ved, kan du gå ind i appens omfattende bibliotek med mere end 500 øvelser, der alle beskrives i detaljer i forhold til, hvordan de udføres korrekt, og hvilke fordele de har hver især.

Pris: 29 kr. i App Store til iPhone og 25 kr. i Google Play til Android

PRØV OGSÅ: Træn yoga online med I FORMs videotræning

Logo til appen pocket yoga

YOGA-APP | Pocket Yoga er en populær yoga-app, der er perfekt til hjemmetræning.

© PR-foto

5 Couch to 5K (løbe-app)


Hvad: Løbeapp for begyndere

Til dig, der ...
... er nybegynder, men drømmer om at kunne løbe fem kilometer i træk – vel at mærke uden at overbelaste din utrænede krop eller risikere skader.

Det får du:
Trænings-appen er designet perfekt til dig, der starter med at løbe helt fra bunden. Du veksler mellem at løbe og gå, så du får en tryg start og ikke mister motivationen, fordi det føles alt for hårdt.

Desuden kan du vælge mellem fire forskellige virtuelle trænere, som guider og opmuntrer dig undervejs på turen. Efter ni uger med tre ugentlige træningspas er du klar til at løbe din fem kilometers rute helt uden pause.

Pris: 39,00 kr i App Store til iPhone og Google Play til Android

Logo fra appen couch to 5k

APPEN | Couch to 5K hjælper dig igang, hvis du har svært ved at blive løber.

© PR-foto

Bonus anbefaling: Prøv I FORMs app

Med I FORMs egen app på telefonen bliver det nemmere at leve sundt. Du får adgang til et stort sundhedsunivers med bl.a. brugervenlige træningsvideoer, lydfiler til dine løbe- og gåture og en ugentlig madplan med sunde opskrifter.

Hent appen til iPhone i App Store eller til Android i Google Play

Pris: Med et abonnement på I FORM har du fuld adgang til appen. Se abonnements-tilbud her.

I FORM app logo

Det får du bl.a. i appen:

  • Over 100 træningsvideoer, du kan bruge på farten eller hjemme på stuegulvet
  • Løbeprogrammer med lydguide til dig, der vil lære at løbe 5, 10 eller 21 km
  • Gangprogrammer med lydguide
  • Yoga-videoer til flere niveauer
  • Adgang til I FORMs ugentlige madplan
  • Masser af sunde opskrifter, som er nemme at bruge