5 populære trænings-apps

Styrketræner du seriøst, eller mangler du bare et skub til at komme i gang med at løbe? Vi har samlet 5 af de bedste trænings-apps til dig.

En kvinde bruger en trænings-app i et fitnesscenter

Der findes masser af trænings-apps, som kan hjælpe dig til en god træning. I denne artikel kan du læse om fem af de bedste trænings-apps.

© iStock

De bedste trænings-apps

Der findes utroligt mange forskellige trænings-apps til både Android og iOS, og det bliver hurtigt til en uoverskuelig opgave, når man skal finde en god trænings-app. For hvilke trænings-apps er bedst, og hvilken app passer til lige netop dine behov? De spørgsmål forsøger vi at besvare i denne artikel.

Vi har udvalgt fem af de allerbedste trænings-apps på markedet, og dem kan du læse meget mere om herunder. Der er både apps til løberen, fitnessfreaken, yogien, nybegynderen og dem med meget lidt tid i hverdagen.

Couch to 5K

Til dig, der …
... er nybegynder som løber, men drømmer om at kunne løbe fem kilometer i træk – vel at mærke­ uden at overbelaste din utrænede krop eller risikere skader.

Det får du:
Trænings-appen er designet perfekt til dig, der starter med at løbe helt fra bunden. Du veksler mellem at løbe og gå, så du får en tryg start og ikke mister motivationen, fordi det føles alt for hårdt. Desuden kan du vælge mellem fire forskellige virtuelle trænere, som guider og opmuntrer dig undervejs på turen. Efter ni uger med tre ugentlige træningspas er du klar til at løbe din fem kilometers rute helt uden pause.

Pris: 25 kr.

Seven – 7 Minute Workout App

Til dig, der …
... har en presset kalender og derfor bøvler med at få passet løbeture, besøg i fitnesscenteret og andre længerevarende træningspas ind i hverdagen. Når du endelig træner, vil du have maksimal effekt på kortest mulig tid.

Det får du:
Man kan altid finde syv minutter til træning i løbet af dagen, og med denne trænings-app får du et effektivt program, som er skræddersyet til dit niveau og træningsmål. De korte syv-minutters programmer kræver intet udstyr og kan laves alle steder. Der er et enormt udvalg af øvelser, som alle bliver vist med 3D-illustrationer. Du kan også udfordre dig selv med en daglig workout challenge, som er med til at holde motivationen oppe, eller du kan konkurrere mod dine venner.

Pris: Appen er gratis, men du kan vælge at betale for at få adgang til endnu flere øvelser.

Nike Training Club

Til dig, der …
... er fitnessfreak og gerne vil have et stort udvalg af programmer og øvelser, som kan give dig en varieret træning og tone din krop fra top til tå.

Det får du: Uanset hvilket niveau, du er på, kan trænings-appen fungere som din personlige træner, der giver dig skræddersyede programmer til alt lige fra styrke- og konditionstræning til yoga. Du bestemmer selv længden på dine træningspas, hvor meget du vil guides, og om du vil bruge udstyr. Der er mere end 160 forskellige træningspas at vælge imellem, og du kan endda lade dig inspirere af, hvordan store stjerner som Serena Williams og Cristiano Ronaldo gør, når de skal svede igennem. Alle øvelser vises både med billeder og video.

Pris: Gratis

Vi har træningsprogrammer til løb, styrketræning, yoga og crossfit - og meget mere. Find dit nye træningsprogram her og nå i mål med din træning.

Endomondo

Til dig, der …
... løber, går, cykler eller dyrker andre former for motion, som strækker sig over længere distancer.

Det får du: Denne trænings-app tracker dine ruter med gps og giver dig overblik over tid, distance, hastighed, forbrændte kalorier osv. Du har også god mulighed for at analysere din træning ved hjælp af fx diagrammer og detaljeret træningsdagbog. Vil du motiveres lidt ekstra, kan du følge og konkurrere mod dine veninder samt dele dine resultater på Facebook.

Pris: Gratis, men du kan opgradere til Endomondo Premium for 20 kr. i måneden.

Pocket yoga

Til dig, der …
... elsker yoga og gerne vil have mulighed for nemt at dyrke det alle steder.

Det får du: Appen er nem at bruge og kræver ikke netadgang, så du kan både træne hjemme på stuegulvet, i naturen, på ferien, eller hvor du nu har lyst. Inden du går i gang, kan du vælge mellem forskellige niveauer og varigheder. En blød stemme guider dig igennem yogaøvelserne, mens beroligende baggrundsmusik sørger for den rette stemning. Er der en stilling, du har særlig svært ved, kan du gå ind i appens omfattende bibliotek, hvor alle øvelser bliver gennemgået i detaljer med beskrivelser af, hvordan de udføres korrekt, og hvilke fordele de har hver især.

Pris: 25 kr.

Få en rank og flot ryg med tre effektive rygøvelser.