5 grunde til, at personlig træning virker så godt

To kvinder, der træner sammen om sommeren.

"MOTIVATION" Uanset om du vil tabe dig, blive stærkere eller måske lære at elske træning, så kan en personlig træner være startskuddet.

© Jacob Helbig

Har du endnu ikke fået skovlen under det med de gode træningsvaner? Og ønsker du dig brændende at komme i gang? Så ligger løsningen måske hos en personlig træner. Én, der kan hjælpe dig i gang og give dig et nyt perspektiv på din krop og dine evner.

I tvivl, om det er noget for dig? Så læs de her fem grunde til, at personlig træning virker godt for mange.

5 grunde til at prøve en personlig træner

Du kommer igang

Træning kan virke totalt uoverskueligt. Hvor starter man? Hvor meget skal man lave? Og hvad skal man lave? En personlig træner tager dig i hånden og fører dig sikkert ind i træningens univers.

Det er et rigtigt godt sted at starte, hvis du har svært ved at komme i gang med sunde vaner på egen hånd.

Test: Hvor meget ved du om træning?

Du føler dig mere forpligtet

Lad os være ærlige, det er ikke altid lysten, der driver værket, når vi snakker træning. Nogle gange har man brug for en til at holde sig i ørerne og give et kærligt spark. Og så er det også bare fjollet at betale for noget, du ikke gør brug af.

Når først du har hyret en træner, er du forpligtet på en helt anden måde, fordi du har en der regner med dig og venter på dig.

Du får større udbytte af din træning

Du kan tage nok så mange gentagelser af en øvelse, men hvis du ikke ved, hvad du laver, udebliver resultaterne. Det er vigtigt at få hjælp til teknikken, så du ikke træner forgæves. Nogle gange kan en simpel justering fra din træner gøre hele forskellen.

Læs også: Sådan får du størst udbytte af din styrketræning

Det giver tryghed

Hvis træning er noget, du skal overvinde, kan en personlig træner være dit sikkerhedsnet. Det er rart at have en, der holder øje med, at du udfører øvelserne korrekt og fortæller dig, hvad du skal gøre. Presser dig, når du skal presses og siger stop for dig, når du har nået din tærskel.

Det er hyggeligt og socialt

Personlige trænere er ofte udadvendte mennesker med høj energi, og en god træner er ikke bare én, der står og råber ad dig. Det er én, du får et tæt og personligt forhold til.

De skal kende dig godt for at kunne tilrettelægge din træning optimalt. Det giver et socialt aspekt til træningen og noget at glæde sig til.

Kilde: Nina Damsgaard, uddannet personlig træner og forfatter til bogen ‘Personlig træner

Bogforside af bogen Personlig træner

Læs mere om personlig træning

Nina Trab Damsgaard er uddannet journalist, sociolog, personlig træner og kostvejleder.

Hun har skrevet bogen ‘Personlig træner’, der er en fagbog til studerende på uddannelsen til personlig træner, færdiguddannede personlige trænere og alle med en interesse for træning.