Løft din forbrænding med styrketræning

Det er de store muskelgrupper, der skal trænes - det gavner mest.

Selv om du drømmer om at gøre noget ved mormorarmene, så gavner du din forbrænding mest ved især at styrketræne de store muskelgrupper som lår, balder og den øvre ryg.

Derfor løfter styrketræning din forbrænding

Tung styrketræning er ikke umiddelbart den store kaloriesluger. Til gengæld påvirker styrketræningen din hvileforbrænding allerede fra første dag. Som tiden går, vil dine muskler også vokse, og her bliver det rigtig sjovt.

Større muskler forbrænder nemlig flere kalorier end små muskler. Og den effekt gør sig gældende i alle døgnets 24 timer. Regn med, at hvert kilo muskler løfter din forbrænding med 20 kcal/døgn.

En ekstra pointe er, at regelmæssig udfordring af kroppens muskler er din garanti for, at det rent faktisk er fedt og ikke muskler, du forbrænder, når kroppen er i kalorieunderskud.

Sådan gør du

  • Ud fra et forbrændingssynspunkt er det mest interessant at hive fat i kroppens store muskler og få dem til at gro. Fokuser på den øvre rygmuskulatur, balderne og lårene, og træn dem to gange om ugen.
  • Træn med tunge vægte. Muskelvækst kræver, at du udfordrer kroppen med tunge vægte, der løftes til lidt mere end din ydeevne. Du bør nå din grænse efter 10-15 gentagelser. Hold så et halvt minuts pause, og gentag fornøjelsen. Snup sammenlagt tre sæt, inden du går videre til næste øvelse.
  • Varier din træning. Opbygning af muskler kræver konstant udfordring. Derfor kan du efter nogle måneders grundtræning have fordel af at få lagt et nyt træningsprogram.