Intervaltræning

- brænder masser af kalorier af

Perfekt kalorieforbrænding

Derfor:

Benhård konditionstræning lyder ikke som noget, der sluger fedt fra depoterne. I praksis gemmer udbyttet sig heller ikke så meget i selve fedtforbrændingsandelen som i de store kaloriemængder, der forbrændes, når du giver den gas.

En sidegevinst ved intervaltræning er, at konditionen forbedres markant. I kølvandet på denne følger en øget evne til at hive kropsfedt ind som energikilde, selv ved ret høje intensiteter.

På sigt vil den meget intensive konditionstræning derfor smitte gunstigt af på dit øvrige træningsudbytte. I døgnet efter den meget hårde træning vil kroppen køre med forhøjet stofskifte, mens den restituerer.

Denne ekstra bonus kan løbe helt op i et par hundrede kalorier, så du på en måned forbrænder ca. 1500 ekstra kalorier ved to ugentlige gange intensiv konditionstræning.

Sådan gør du

  • Træn intervaller 1-2 gange om ugen – det er den mest effektive vej til bedre kondition. Sørg for at disponere pauserne, så de er halvt så lange som intervallerne. Løber du fx 4 minutter hårdt, bør pausen være 2 minutter, inden næste interval. Husk at holde lidt igen i de første intervaller – du skal helst kunne holde samme intensitet og hastighed i alle intervaller.
  • Tilpas måltiderne, så du slipper for sultprovokerede blodsukkerdyk. Spis et letfordøjeligt, men ganske omfangsrigt måltid mad 2-3 timer før træning. Og sørg for at få noget at spise umiddelbart efter. Optimalt set kan intervaltræningen placeres et par timer efter dit eftermiddagsmåltid, så du kan spise aftensmad umiddelbart efter træning og bad.
  • Varier intervallerne, så din krop ikke vænner sig til belastningen. Hver 3.-4. uge kan du med fordel tilføje et par ekstra intervaller eller ændre på strukturen og fx gå fra en håndfuld lange intervaller (3-4 minutter) til en stribe korte intervaller (30-60 sekunder).

Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background