Armcamp for begyndere: Få stærkere og mere tonede arme

Hvor tit træner du arme? Mange af os har tendens til at forsømme dem. Følg I FORMs armcamp, hvor vi trin for trin guider til veltrænede arme.

Billede af lyshåret kvinde i træningstøj med fokus på armene.

STÆRKE ARME – Mange kvinder er ikke vilde med tanken om store arme. Men du kan altså roligt træne dem både stærkere og strammere, uden at de bliver større.

© Thomas Dahl

Faste baller og stærk mave er ofte det, vi går efter, når vi tager hen og træner eller ruller måtten ud derhjemme. Og selv hvis du er typen, der aldrig går i fitnesscenter, får du stadig mave- og balletræning, når du løber eller går. Her aktiverer du nemlig både ben, core og bagdel.

Arme og skuldre derimod – tja, de følger bare lidt med. Det bedste, de kan håbe på, er at blive svunget en smule. Vil du have stærke arme med tonede muskler, der uden problemer kan løfte alle de tunge ting, du har brug for, så kræver det en mere målrettet indsats.

Lær at lave armbøjninger

Én af de mest effektive øvelser for armene – og overkroppen i det hele taget – er armbøjninger. Her træner du både triceps (bag på overarmen), skuldre, brystmuskulatur og core.

Ud over de mange gevinster for kroppen, så er det fede ved armbøjninger, at du kan lave dem alle steder, så længe du bare har et plant underlag. Og så ser det bare megablæret ud, når først du mestrer denne kongeøvelse. Men av, de er hårde, de armbøjninger!

Derfor er vores armcamp bygget op således, at du i hver del præsenteres for én lettere variant af armbøjningen plus en anden øvelse, der går lige i armene. Og bare rolig, vi lægger selvfølgelig ud med den nemmeste version af armbøjningen, så du kan lære den trin for trin.

Det eneste, du skal bruge for at følge campen, er en lang træningselastik. Den er både skånsom for dine muskler og led, og så er den nem og praktisk at have med i tasken.

Herunder finder du alle 4 dele af armcampen.

Armcamp del 1

Følg første del af I FORMs armcamp, hvor du skal lave en nem variant af armbøjninger og en effektiv elastikøvelse for dine triceps.

GÅ TIL VIDEO HER

Armcamp del 2

I anden del af I FORMs armcamp skal du lave push-up på knæene og træne dine biceps med den lange elastik.

GÅ TIL VIDEO HER

Armcamp del 3

I tredje del af I FORMs armcamp lærer du at lave push-up på tæerne, og så bliver både arme og øvre ryg udfordret med albuetræk.

GÅ TIL VIDEO HER

Armcamp del 4

Både de brede og de smalle push-ups kommer i spil i fjerde og sidste del af armcampen, hvor du også skal træne skuldre og bagsiden af armene med elastik.

GÅ TIL VIDEO HER