Streak running – så let bliver du løber

Hvor mange dage kan du løbe i streg, hvis målet kun er 1,6 km? Nok flere, end du tror. Streak running er en sjov og simpel challenge, hvor løbeglæden kommer snigende.

Kvinde i løbetøj, der løber.

STIME – Synes du, det er svært at få en god løberutine? Så prøv streak running – det er mega vanedannende!

© Jacob Helbig

Har du som barn leget den leg, hvor det gælder om at kaste og gribe for at se, hvor længe man kan holde bolden i luften uden at tabe den? Eller har du som voksen været igennem et rygestop, hvor du har holdt fuldstændig styr på antallet af røgfrie dage? Begge dele er eksempler på streaks – en række uafbrudte begivenheder efter hinanden.

Lær at løbe 5 km: Prøv I FORMs 5 km program med lydguide

Fænomenet eksisterer også inden for løb og hedder streak running. Kort fortalt går det ud på at se, hvor mange dage i streg du kan løbe en tur uden at afbryde din stime. Det lyder måske tidskrævende, men fidusen er, at du selv bestemmer, hvor langt – eller hvor kort – du løber.

Følger du de internationale regler for streak runnere, skal du løbe minimum 1,6 km hver dag, altså 1600 m. En overskuelig afstand, der kan klares på ca. 10 minutter, og hvor du ikke behøver løbe langt væk fra din bopæl. Når først du har løbetøjet på og er i gang, vil du måske endda opleve, at du får blod på tanden til at løbe længere.

hjemmesiden for internationale streak runnere findes der ranglister med nogle vilde rekorder fra mennesker verden over, som har holdt deres streak kørende i årevis. Så længe behøver du slet ikke være i gang for at være med. Nogle uger er nok til at få den fede og unikke fornemmelse ved at holde en streak kørende.

Træn på 10 minutter: Her er træningsserien, som styrker hele kroppen

Faktisk virker det bedst, hvis du som nybegynder sætter dig et overskueligt mål om fx at løbe hver dag i tre uger eller måske en måned. Her kan du lade dig inspirere af de officielle principper for streak running, inden du går i gang.

Sådan løber du streak running

Løb én gang i døgnet

Den vigtigste regel i streak running er, at du kommer ud at løbe hver dag. Og her snakker vi inden for døgnets 24 timer. Du kan altså ikke løbe dobbelt så langt den ene dag og springe over den næste.

Løb mindst 1,6 km

En streak kan i ordets forstand godt være 500 m eller 1 km om dagen. Men følger du de officielle regler, skal du løbe mindst 1 mile, svarende til ca. 1,6 km hver dag. Der er intet loft for, hvor langt du må løbe.

Kun løb tæller

Du bestemmer selv dit eget løbetempo, og det tæller også at lunte. Men der skal være tale om løb og ikke gang. Går du, har du gang i en walk streak, hvilket er et fint alternativ til streak running, men altså en anden kategori.

Læs også: Gangprogram med lydguide: Gå dig til et vægttab på 10 uger

Løb alle vegne

På landeveje, løbebånd, på job eller derhjemme ... Du bestemmer selv, hvor og hvordan du tilbagelægger din daglige tur. På iform.dk/ruteplanner kan du nemt planlægge en tur på mindst 1,6 km.

Skal du løbe med i juni?

Har du mod på at prøve streak running? Så vær med på vores 30-dages challenge.

Fra 1. juni 2023 løber vi mindst 1,6 km hver dag – hele måneden.

  • Gå ind på I FORMs Facebook-side iform.dk,
  • like eller kommentér streak running-opslaget i toppen. Så tilkendegiver du, at du også løber med.

Vi poster løbende opdateringer, hvor du kan dele dine sejre med os og andre i kommentarfeltet.

Læs også: 8 seje kvinder: Dét fik os i gang med at træne

Verdens længste streaks

Top-3 mænd

  1. Jon Sutherland, 72 år (USA) – 19,617 dage / 53,71 år (stadig aktiv)
  2. Jim G. Pearson, 78 år (USA) – 19,351 dage / 52,98 år (stadig aktiv)
  3. Ron Hill, afdød (Storbritannien) – 19,032 dage / 52,11 år (ikke længere aktiv)

Top-3 kvinder

  1. Lois Bastien, 86 år (USA) – 15,637 dage / 42.81 år (stadig aktiv)
  2. Barbara S. Latta, 81 år (USA) – 14,311 dage / 39.18 år (stadig aktiv)
  3. Sue S. Favor, 55 år (USA) – 13,930 dage / 38.14 years (stadig aktiv)

*Tallene er i skrivende stund, d. 8. februar 2023. Kilde: www.runeveryday.com