Træningsformer, der er bedre end løb

Der findes rigtigt gode alternativer, hvis løb slider for hårdt på din krop. Prøv fx disse disse 5 geniale træningsformer!

Kvinde i squat

For nogle er løb den bedste form for motion. For andre er det ikke lige så fedt. Det er tungt, anstrengende og føles enormt unaturligt. Og hvad værre er, så gør det ondt allevegne – knæene, hofterne og hælene. Heldigvis findes der andre måder at træne kondition på, hvor du samtidig skåner din led.

1. Crosstrainer

Crosstraineren er et særdeles godt alternativ til løb. Det er dog vigtigt, at du også husker at træne overkroppen for at få fuldt udbytte.

Sådan får du mest ud af din træning på en crosstrainer.

2. Cykling

Det er på tide at finde cykelshortsene frem, hvis du vil sætte forbrændingen i vejret og samtidig skåne dine led. Det er underordnet, om du cykler en tur i skoven, tager til et spinninghold, eller hopper på den stationære cykel i fitnesscentret.

3. Intervaltræning

Du ved det sikkert allerede – og med god grund. Intervaltræning er utrolig effektiv træning, fordi forbrændingen skydes i vejret, samtidig med at kroppen arbejder over en kortere periode og dermed skånes.

4. Trapper

Du har fat i den lange ende, hvis du har skiftet elevatoren ud med trapperne. Men skal du have fuld udbytte konditionsmæssigt, så skal du besøge trappemaskinen i dit fitnesscenter. Indstil den efter et konditionsprogram, så du virkelig får pulsen op.

5. Svømning

Har du svært ved at opgive løb fuldstændigt? Snup i svømmehallen og prøv aqua-jogging. Det er særdeles god konditionstræning, og ellers er almindelig brystsvømning også virkelig god konditionstræning.

LÆS OGSÅ: Kondital: Hvor god er din form?