En skridttæller får dig til at gå 1,5 km mere – hver dag!

Trænger du til at få rørt dig lidt mere? Så forær dig selv den ultimative sundheds-gave: En skridttæller. Den geniale dims øger nemlig vores træningsmængde med hele 27 % – eller hvad der svarer til at gå over 1,5 km hver dag!

Kvinde går med skridttæller og mobil

SKRIDTTÆLLER-MAGI En skridttæller er genial, hvis du gerne vil røre dig mere. Undersøgelser viser, at skridttælleren kan få os til at motionere 27 pct. mere, end vi plejer.

Har du ambitioner om at få mere motion, men har lidt svært ved at få det gjort? Så få dig en skridttæller og begynd at gå!

Gang er perfekt motion - ikke mindst hvis du i forvejen ikke træner så meget. Gang giver dig optimalt vægttab, det modvirker depression, styrker din hjerne, dit hjerne og dine knogler. Og så er gåturene mere skånsomme mod leddene end fx løb.

Hvis du vil bevæge dig mere i hverdagen, gør du dig selv en kæmpe tjeneste ved at anskaffe dig en skridttæller.

En skridttæller virker!

Adskillige undersøgelser viser, at en skridttæller virker næsten magisk motiverende. Et forskerhold fra Stanford University School of Medicin sammenlignede over 25 forskellige studier af en skridttællers effekt på folks motionsvaner for at se, om der var et entydigt billede. Og det var der.

Over 2.500 mennesker (flest kvinder over 40) deltog i de forskellige forsøg. Og i gennemsnit gik de over 2.000 skridt mere HVER eneste dag, end de gjorde før, de blev udstyret med en skridttæller. Det svarer til, at de øgede deres daglige aktivitetsniveau med omkring 27 % – eller gik over 1,5 km ekstra hver dag.

Den ekstra motion kunne også ses på deres sundhed: Både deres vægt og blodtryk faldt markant i løbet af de i snit 18 uger de forskellige forsøg varede.

Derfor virker en skridttæller

En skridttæller er motiverende på flere planer:

  1. En skridttæller holder styr på din aktivitet. Den er utrolig effektiv til at holde styr på, hvor meget du går i løbet af dagen – og skridttælleren får det hele med! Det er motiverende at vide, at turen ud med skraldespanden også betyder noget.
  2. Du kan sætte personligt mål. I mange skridttællere kan du indtaste dit personlige mål for, hvor aktiv du vil være.
  3. En skridttæller giver dig løbende status. Den kan hele tiden vise dig, hvor meget du mangler for at nå dagens mål – det motiverer dig til lige at få rørt dig lidt ekstra sidst på dagen.

Overvejer du at skaffe dig en skridttæller? Læs vores guide, før du køber!

Sådan får du mest ud af din skridttæller

I undersøgelsen fra Stanford University var det dem, der sørgede for at sætte sig et mål (fx at gå 6.000 eller 10.000 skridt daglige skridt), der fik allerstørst effekt ud af deres skridttæller.

Hvis du anskaffer dig en skridttæller, er det dog vigtig, at du ikke sætter dit mål før højt og fx går efter de klassiske 10.000 skridt med det samme – især hvis du ikke er vant til at motionere så meget i forvejen. Hvis du sætter dit første mål for højt, risikerer du nemt, at du ikke når målet – og det nederlag virker demotiverende på de fleste.

Prøv i stedet at følge denne guide til at få mest ud af din nye skridttæller:

1. Få styr på din skridttæller

Start med at sætte dig ind i din skridttæller eller dit aktivitetsarmbånd og den app, der evt. følger med, så du ved præcis, hvordan den virker, hvor og hvordan du skal bære den, for at den tæller mest præcist, hvordan du synkroniserer med app'en osv. Den tid er godt givet ud.

2. Få styr på dig selv

Sørg for at gå med skridttælleren hele tiden – hver dag. I den første uges tid skal du IKKE lave om på dine daglige rutiner. Målet er, at du skal finde ud af, hvor meget du plejer at gå normalt – altså før du fik en skridttæller. Så lad være med at gå en aftentur for at få nogle ekstra skidt i tælleren, hvis det ikke er noget, du plejer at gøre.

Noter dine daglige skridt ned, hvis din skridttæller ikke er i stand til at huske dem selv.

3. Indtast et realistisk mål i din skridttæller

Kig på dine skridt efter den første uge. Sæt dig nu et mål om, at du vil gå fx 15-20 % mere, end du plejer. Hvis du normalt går ca. 4.000 skridt om dagen, så sæt dig et mål, der ligger mellem 4.600 og 4.800 daglige skridt. Går du normalt 6.000 skridt, kan dit mål være at nå op på 6.900 eller 7.200 skridt.

Hvis du kan indtaste målet i din skridttæller, så gør det. Det giver ekstra motivation.

Hold nu øje med din skridttæller i løbet af dagen, og sørg hele tiden for at lægge aktiviteter ind, der giver lidt flere skridt på kontoen – og læg en god gåtur ind, hvis det er nødvendigt for at nå dit mål.

LÆS OGSÅ: Så meget kan du tabe dig med ekstra hverdagsmotion

4. Juster målet – og bliv ved med at gå!

Når der er gået 1-2 uger, hvor du har nået dit mål, så sæt det stille og roligt op uge for uge. 10.000 daglige skridt i skridttælleren er et perfekt mål, hvis du vil opnå optimal sundhed. Husk at andre motionsformer (fx cykling) kan tælle med. Hvis du vil tabe dig effektivt ved at gå, er 16.000 skridt det ultimative mål.

LÆS OGSÅ: Sådan kommer du op på 10.000 skridt

LÆS OGSÅ: Gå dig slank