Kvinde der går en tur.
Kvinde der går en tur.

Sofa eller gåtur? Dit valg kan være lig med 15 kilo fedt om året.

Tab 15 kilo fedt - uden at træne

Se, hvorfor din krop er afhængig af hverdagsmotion, og hvor let du kan tjene masser af sundhed (og tabte kilo) ved at sørge for at være aktiv.

20. juli 2016 af I FORM

Kontormusen forbrændte en løbetur – uden at løbe

I FORM’s forsøgsperson arbejder ved en computer hver dag og bor tæt på sit arbejde. Hun får derfor kun meget lidt hverdagsmotion. Her kan du se, hvordan hun med ganske små ændringer i hverdagen alligevel fik forbrændt hele 300 kalorier ekstra på en almindelig hverdag.

LÆS OGSÅ: En skridttæller får dig til at gå 1,5 km mere - hver dag!

NB!

I FORMS forsøgsperson er generelt i godt form, hvorfor hendes puls ligger forholdsvis lavt - også når hun bevæger sig en del.

En passiv dag

Gennemsnitspuls: 53
Kalorieforbrug: 1920 kcal

 

  • Kl. 08:00: Går 800 meter på arbejde. Lader sin mand aflevere sønnike.
  • Kl. 12:00: Sidder koncentreret ned hele dagen. Kun afbrudt af et par ture på toilettet og en enkelt til kantinen.
  • Kl. 16:00: Går hen og henter sønnen i fritidshjemmet, handler og snupper bussen hjem med de tunge poser.
  • Kl. 21:00: Slapper af i sofaen med en bog. Laver et par mavebøjninger lige før sengetid.


9 tips til at få pulsen op i hverdagen

En aktiv dag

Gennemsnitspuls: 57
Kalorieforbrug: 2231 kcal

  • Kl. 08:00: Går rask til (sønnen er på løbehjul) hen i skolen. Går derefter på arbejde i fuld fart.
  • Kl. 12:00: Står op en stor del af dagen. Går til kolleger i stedet for at maile, men må stadig passe sit computerarbejde.
  • Kl. 16:00: Løber de 800 meter hjem fra arbejde.
  • Kl. 21:00: En lille cykeltur hen til en veninde for at aflevere en lånt trøje. Vasker badeværelses- og køkkengulvet bagefter.

Gevinst på en aktiv dag

+ 311 forbrændte kcal
÷ 15 kilo fedt om året

300 kcal svarer til, hvad forsøgspersonen ville forbrænde under en løbetur på 30 min. Det vil hurtigt batte på vægten, hvis hun ikke spiser mere end normalt. For hver 7000 kcal, hun forbrænder uden at spise dem op, taber hun et kilo.

Tab dig ved at gå

Vil du gerne tabe dig? Men orker du ikke at knokle løs på en spinningcykel eller at løfte tunge vægte? Så drop det! Du kan nemlig nøjes med noget så enkelt og roligt som at gå en tur.

Der er flere årsager til, at gang er perfekt slankemotion. I modsætning til fx løb bliver du ikke sulten af en gåtur, og så får du rent faktisk gået den tur, fordi det er nemmere at overskue end at tage i træningscentret efter en lang dag. Sats på 16.000 skridt dagligt, hvis du vil se en effekt på vægten.

Vi vil gerne hjælpe dig godt på vej mod et vægttab, og derfor har vi lige nu et knaldgodt tilbud på et absolut musthave til dine gåture: En fiberjakke. Den lette jakke er perfekt i forårs- og efterårsmånederne, men fylder så lidt, at du også kan bruge den som et ekstra lag under din regn- eller vindjakke. LIGE NU får du en fiberjakke + 4 numre af I FORM for kun 149 kr. + 49,50 i porto (i alt 198,50).


Den jakke MÅ jeg ha’ - vis mig tilbuddet!

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler