5 gode grunde til at gå

At gå er én af de nemmeste former for motion. En gåtur har mange sundhedsfordele. Se bare, hvad du kan opnå ved blot at gå 30 minutter om dagen!

To kvinder går en tur

Det er nemt at gå en tur, og de fleste er nok ikke helt klar over HVOR meget en lille gåtur kan betyde for din sundhed.

Derudover er en motionsform, som de fleste mennesker kan overskue at give sig i kast med. Se her hvor nemt det er at blive lidt sundere.

1. Humøret påvirkes lynhurtigt

Forskning viser, at en gåtur påvirker dit nervesystem og påvirker dit humør, så du bliver væsentlig gladere. Derudover forbrænder du både kalorier OG opbygger muskelmasse.

Læs også: Program – gå dig sund og slank

Læs også: Moodtracking – sådan kommer du i gang

2. Du taber dig

Begynder du at gå regelmæssigt vil du relativt hurtigt kunne se forandringer på både badevægten og dit tøj. Gang som motionsform er et meget overskueligt sted at starte, hvis man gerne vil tabe sig.

3. Du bliver mere kreativ

Et studie 2014 fra Standford University viser, at folk, der går, mens de fx skal udtænke noget nyt, har mange flere kreative idéer, hvis man sammenligner med de, der sidder ned, mens de udfolder deres kreativitet.

LÆS OGSÅ: 10 fejl, du måske begår på din gåtur

4. Dine ben bliver stærkere

Og de bliver ved med det, hvis du bliver ved med at holde fast i din daglige gåtur. Musklerne styrkes, og det vil kunne ses på dine ben. Derudover kan den daglige motion forbedre din blodcirkulation.

5. Andre mål bliver lettere at nå

Ved at at gå 30 minutter hver dag, opbygger du en rutine. Det vil sige, at du har langt lettere ved at komme i gang med andre ting og opnå andre gode vaner og rutiner.

Brug I FORMs ruteplanner til at planlægge dine gåture – eller til at opmåle dem, når du kommer hjem.