4 fejl du skal undgå, når du begynder at løbetræne

Kunne du godt tænke dig at begynde at løbetræne? Så er der nogle ting, du i den grad bør undgå. Se bare disse 6 tips!

Kvinde løber udenfor

Hvis du er én af dem, der gerne vil gang med at løbe, så bør du helt sikkert tænke over, hvordan du skal gøre. Det virker nemlig så nemt bare at hoppe i løbeskoene - men så enkelt er det faktisk ikke, hvis du gerne vil have en positiv oplevelse med din træning. Tjek her, hvad du IKKE skal gøre!

1. Du nøjes med at løbe

Det kan godt være, du giver løb en ordentlig skalle - særligt i begyndelsen. Men dine ben er slet ikke vant til at blive brugt på den måde, så det er virkelig vigtigt, du kombinerer din træning med fx styrketræning.

2. Du spiser anderledes

Det er ikke fordi, der er noget galt med at spise sundt, hvis ikke det er det, du plejer. Men din mave vil reagere anderledes på løbeturen, hvis du pludselig begynder at spise anderledes, og du vil typisk blive enormt utilpas.

3. Du ignorerer din form

Hvis ikke du lytter til din krop, kan du risikere at få skader. Og så kan du slet ikke løbe overhovedet.

Læs også: Sådan undgår du løberknæ.

4. Du nægter at stoppe

Hvis du på din løbetur er så træt, at du føler trang til at stoppe, er det helt i orden. Det er vigtigt, du ikke presser din krop.

5. Du køber løbesko uden at tænke dig om

Fødder er forskellige. Og derfor skal du heller ikke investere i en hvilken som helst løbesko. Der er masser af rådgivning at hente i diverse sportsbutikker, så du kan være sikker på at finde de sko, der passer til dig og dit behov.

6. Du drikker ikke nok

Det er vigtigt at drikke nok vand, når du skal løbe. Drik en masse senest 30 minutter inden din tur. Hvis du drikker lige inden, du skal af sted, kan det føles ubehageligt i maven.