Gravid uge 36 (37. graviditetsuge)

I uge 36 har 95 % af alle fostre lagt sig til rette med hovedet i bækkenet – klar til fødsel. Din krop gør sig også klar, bl.a. med hyppige plukveer.

Gravid uge 36 – mave og foster

GRAVID UGE 36 | Sådan! Du er fremme ved det tidspunkt, hvor fødslen vil foregå “til termin”. Det vil med andre ord være helt normalt og ikke for tidligt at føde nu.

© I FORM & iStock

Når du er gravid i uge 36, er du i din 37. graviditetsuge.

Dagene i denne uge bliver i jordemoder-terminologi betegnet uge 36+0-6, hvor 0-6 er det antal dage, der er gået af ugen. Når man skal sige, hvor langt du er i din graviditet, tæller man antal fulde uger og dage, du har gennemlevet af din graviditet. Fx betyder uge 36+0 den første dag i uge 36 – altså den første dag i din 37. graviditetsuge.

Gravid uge 36: Hvad sker der med dig?


Sådan! Du er fremme ved det tidspunkt, hvor fødslen vil foregå “til termin”, hvis den går i gang nu. Det vil med andre ord være helt normalt og ikke for tidligt at føde nu. Men der kan også gå 5-6 uger endnu, inden du møder guldklumpen for første gang.

Fostret har lagt sig til rette til fødslen, således at hovedet står i bækkenet. Dette gælder for 95 % af alle gravide.

Der er ikke meget plads i fostrets 1-værelses hybel nu. Så de bevægelser du mærker vil være mere glidende og rolige. Plukkeveerne bliver hyppigere - det er et tegn på, at kroppen er i gang med at “modnes til fødslen”, som jordemødrene kalder det.

Gravid uge 36: Hvad sker der med dit foster?


Der bliver mindre og mindre plads i livmoderen for hver uge, der går. Det gør, at fostret er begrænset i sin udfoldelsesfrihed. Men du kan fortsat mærke bevægelser hver dag.

Bevægelserne er bare færre, men mere markante og bestemte. På ydersiden af maven kan du måske se omridset af en fod eller et hovede, når der bakses derinde.

Kilder: Jordemoder Christina Maltby, dingraviditet.dk, samt Sundhed.dk, Regionshospitalet-Randers.dk og rigshospitalet.dk