Gravid uge 33 (34. graviditetsuge)

I uge 33 er dit foster ca. 43 cm langt og suger godt med næring til sig. Du skal derfor huske at få nok næring til dig selv – vær især OBS på kalk.

Gravid uge 33 – mave og foster

GRAVID UGE 33 | På dette tidspunkt suger fosteret næringsstoffer til sig, og du skal derfor sørge for at tanke godt op.

© I FORM & iStock

Når du er gravid i uge 33, er du i din 34. graviditetsuge.

Dagene i denne uge bliver i jordemoder-terminologi betegnet uge 33+0-6, hvor 0-6 er det antal dage, der er gået af ugen. Når man skal sige, hvor langt du er i din graviditet, tæller man antal fulde uger og dage, du har gennemlevet af din graviditet. Fx betyder uge 33+0 den første dag i uge 33 – altså den første dag i din 34. graviditetsuge.

Gravid uge 33: Hvad sker der med dig?


Dit fostret er super tændt på livet og skal nok sørge for at få raget de nødvendige næringsstoffer til sig. Det er dig, som risikerer at stå tilbage med mangelsymptomer, hvis du ikke tankes ordentligt op.

I denne tid bør du især være opmærksom på at få tilstrækkeligt med kalk i form af mælkeprodukter eller kosttilskud, så du ikke får svage knogler og tænder. Fostret suger nemlig meget kalk til sig, så det kan opbygge knoglerne og gøre dem hårde.

Gravid uge 33: Hvad sker der med dit foster?


Mængden af fostervand er nu på sit højeste – under normale omstændigheder vil der være omtrent 1 liter.

Der er kommet mere underhudsfedt på fostret. Det er derfor ikke så gennemsigtigt og rødt længere, men lækker babyrosa.

Kilder: Jordemoder Christina Maltby, dingraviditet.dk, samt Sundhed.dk, Regionshospitalet-Randers.dk og rigshospitalet.dk