Spinat-blinis uden mel med stenbiderrogn og rygeost

20 minutter
295 kcal

Kom i forårsstemning med stenbiderrogn serveret på spinat-blinis uden mel og med en lækker rygeoste-creme til.

Spinat-blinis med stenbiderrogn og rygeost

KAN DET BLIVE MERE FORÅRSAGTIGT? – Spørger du os, er svaret nej! Stenbiderrogn og hertil små, grønne blinis med spinat.

© wichmann+bendtsen

Spinat-blinis med stenbiderrogn

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 4 spsk. stenbiderrogn

10 spinat-blinis

  • 25 g spæd spinat
  • 2 æg
  • 1 nip havsalt
  • 2 spsk. minimælk
  • Ekstra jomfruolivenolie

Rygeoste-creme

  • 2 spsk. rygeost
  • 2 spsk. cremefraiche, 9 %
  • 2 spsk. stenbiderrogn, gerne frisk
  • 1 spsk. tætskåret purløg
  • Citronsaft
  • Havsalt og kværnet sort peber
  • En lille håndfuld ærteskud

Sådan gør du

  • Skyl, og slyng spinaten ren og tør.
  • Blend den med æg, salt og mælk.
  • Steg de små blinis på en blinis-pande, smurt med lidt olivenolie.
  • Rør cremen sammen, og smag til med citron, salt og peber.
  • Anret 5 lune blinis til hver med 2 spsk. rogn, creme og ærteskud.

TIP Du kan også servere dine blinis helt klassisk med stenbiderrogn, cremefraiche, hakkede rødløg og masser af dild.

Sådan renser du frisk stenbiderrogn

  • Læg din friske stenbiderrogn i en skål med koldt vand. Pisk forsigtigt med et piskeris, til alle hinder har samlet sig i piskeriset.
  • Fjern hinderne, og dræn rognen i en sigte.