Pizza med lidt færre kalorier

50 minutter
1080 kcal

Pizza har ry for at være en heftig kaloriebombe. Her får du opskriften på en lidt lettere pizza med blomkålsbund, kalkun­bryst, avocado, ærter, spinat og revet mozzarella. Velbekomme.

Den kalorie­lette pizza med blomkålsbund, kalkunbryst, avocado, ærter, spinat og revet mozzarella

DEN KALORIE­LETTE PIZZA – med blomkålsbund, kalkunbryst, avocado, ærter, spinat og revet mozzarella.

© Thomas Dahl

Blomkålspizza med kalkun og avocado

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 hel pizza

Blomkålspizzabund

  • 1 blomkålshoved (stort)
  • 2 æg
  • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 2 spsk. havregryn
  • 2 tsk. havsalt
  • 1 tsk. sort peber, friskkværnet

Tomatsovs

  • 4 dl hakkede dåsetomater
  • 2 tsk. paprika
  • 2 spsk. tørret provencekrydderi
  • 2 tsk. havsalt
  • 1 tsk. sort peber, friskkværnet

Fyld

  • 200 g revet mozzarella
  • 200 g tynde kalkunstrimler
  • 60 g babyspinat
  • 2 avocado
  • 100 g ærter
  • 2 spsk. sesamfrø

Sådan gør du

Blomkålspizzabund:

  • Blomkålen køres til en meget fin masse i en foodprocessor.
  • Bland herefter blomkålen med de øvrige bund-ingredienser til en klæbrig masse.
  • Fordel den i et jævnt lag (ca. 3 mm tykt) på et stykke bagepapir i en bradepande.
  • Bag bunden i en 225 grader forvarmet ovn i 15 min.

Tomatsovs:

  • Blend alle ingredienserne i en blender eller med en stavblender, til sovsen er uden alt for store klumper.

Fyld og bagning:

  • Fordel tomatsovs, ost, babyspinat, kalkun og sesamfrø i den nævnte rækkefølge på den forbagte pizzabund, og bag den videre midt i en 225 grader forvarmet ovn i 15-20 min.
  • Skær avocadoen i strimler, og fordel dem og ærterne på pizzaen, når den er ude af ovnen.