Skiveskåret iskage med bær
© Wichmann+bendtsen

Skyr-is med bær

En sukkerfri isdessert med sommerens skønneste frugt, du kan lave helt uden ismaskine!

18. juli 2016 af Signe Leth & Martin Kreutzer

Skyr-is med bær

2 personer

3 dl skyr
½ tsk. vaniljepulver
1 spsk. akaciehonning
1/3 tsk. flydende stevia
1½ dl blandede bær, friske eller fra frost (fx hindbær, brombær, ribs, solbær og jordbær)

Skyr spises ofte som morgenmad - men faktisk er det supersunde surmælksprodukt også ideelt som mellemmåltid og tilbehør til frokost og aftensmad.

Sådan laver du skyr-is

  • Rør alle ingredienserne til isen sammen i en skål. 
  • Hæld massen over i en form foret med plasticfolie, så du nemt kan få isen ud af formen. Her er der brugt en form på 12 x 18 cm.
  • Sæt formen i fryseren i 4-5 timer, så det kan blive ordentligt fast i det. 
  • Når blandingen er helt frossen, kan du tage den ud af fryseren, forsigtigt løfte den ud af formen og skære den ud i det ønskede antal stykker.

Næringsindhold i skyr-is pr. person

Energi: 177 kcal
Protein: 18,6 g
Fedt: 1,1 g
Kulhydrat: 23,7 g
Kostfibre: 1,7 g

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler