Pandekager med hindbærsyltetøj

Lette boghvedepandekager med hjemmelavet hindbærsyltetøj

3. februar 2009 af I FORM-redaktionen

Pandekager med hindbærsyltetøj

42 pandekager og 1-2 glas hindbærsyltetøj, afhængigt af størrelse

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 30 minutter

Tid i alt: 2,5 timer - Hævetid: 2 timer

INGREDIENSER

25 g gær

5 dl mælk

100 g boghvedemel

125 g hvedemel

1 tsk. rørsukker

4 æg

1 spsk. nøddeolie

Hindbærsyltetøj med citron

300 g hindbær

150 g rørsukker

1 vaniljestang

2 ubehandlede citroner

2 spsk. hindbæreddike

Tilberedning

Pandekager

Gæren udrøres i lun mælk. Put herefter boghvedemel, hvedemel, sukker og æggeblommer i (gem hviderne), og rør til en ensartet masse. Stil dejen på køl i 2 timer. Pisk nu æggehvider stive, og vend dem i dejen sammen med olie. Bag små pandekager (blinis) på en blinispande eller en lille pande med slip let-belægning. Panden pensles kun med olie til det første hold pandekager. Serveres på tallerken med hjemmelavet hindbærsyltetøj.

Se alle vores opskrifter på lækre sunde pandekager her


Hindbærsyltetøj med citron

Bruges frosne hindbær, lægges de til let optøning i en sigte. Læg nu hindbær i en gryde med lyst sukker, og stil det på køl natten over. Put vaniljekorn ned til hindbærrene, og læg den tomme stang ved. Riv skal fra citroner, og hæld hindbæreddiken i. Rør godt, kog op, og tag det straks af varmen. Hæld på rene glas, og køl ned.

næringsindhold pr. person

Energi: 61 kcal

Protein: 1,8 g

Fedt: 1,2 g

Kulhydrat: 10,5 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: