Pandekager med hindbærsyltetøj

2,5 timer
61 kcal

Lette boghvedepandekager med hjemmelavet hindbærsyltetøj

Pandekager med hindbærsyltetøj

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 pandekager og 1-2 glas hindbærsyltetøj, afhængigt af størrelse

  • 1 g gær
  • ¼ dl mælk
  • 4¾ g boghvedemel
  • 6 g hvedemel
  • ¼ tsk. rørsukker
  • ¼ æg
  • ¼ spsk. nøddeolie

Hindbærsyltetøj med citron

  • 14 g hindbær
  • 7 g rørsukker
  • ¼ vaniljestang
  • ¼ ubehandlede citroner
  • ¼ spsk. hindbæreddike

Tilberedning

Pandekager

Gæren udrøres i lun mælk. Put herefter boghvedemel, hvedemel, sukker og æggeblommer i (gem hviderne), og rør til en ensartet masse. Stil dejen på køl i 2 timer. Pisk nu æggehvider stive, og vend dem i dejen sammen med olie. Bag små pandekager (blinis) på en blinispande eller en lille pande med slip let-belægning. Panden pensles kun med olie til det første hold pandekager. Serveres på tallerken med hjemmelavet hindbærsyltetøj.

Se alle vores opskrifter på lækre sunde pandekager her

Hindbærsyltetøj med citron

Bruges frosne hindbær, lægges de til let optøning i en sigte. Læg nu hindbær i en gryde med lyst sukker, og stil det på køl natten over. Put vaniljekorn ned til hindbærrene, og læg den tomme stang ved. Riv skal fra citroner, og hæld hindbæreddiken i. Rør godt, kog op, og tag det straks af varmen. Hæld på rene glas, og køl ned.


Sund hele sommeren med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent får du adgang til både site og app.
Læs mere om I FORM digital

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge

Lige nu har vi et særtilbud, hvor du kan bruge I FORM hele sommeren for kun 49,-

TILBUD: Få 3 måneder for 49 kr.

Newsletter background