Pandekager med hindbærsyltetøj

2,5 timer
61 kcal

Lette boghvedepandekager med hjemmelavet hindbærsyltetøj

Pandekager med hindbærsyltetøj

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 pandekager og 1-2 glas hindbærsyltetøj, afhængigt af størrelse

  • 1 g gær
  • ¼ dl mælk
  • 4¾ g boghvedemel
  • 6 g hvedemel
  • ¼ tsk. rørsukker
  • ¼ æg
  • ¼ spsk. nøddeolie

Hindbærsyltetøj med citron

  • 14 g hindbær
  • 7 g rørsukker
  • ¼ vaniljestang
  • ¼ ubehandlede citroner
  • ¼ spsk. hindbæreddike

Tilberedning

Pandekager

Gæren udrøres i lun mælk. Put herefter boghvedemel, hvedemel, sukker og æggeblommer i (gem hviderne), og rør til en ensartet masse. Stil dejen på køl i 2 timer. Pisk nu æggehvider stive, og vend dem i dejen sammen med olie. Bag små pandekager (blinis) på en blinispande eller en lille pande med slip let-belægning. Panden pensles kun med olie til det første hold pandekager. Serveres på tallerken med hjemmelavet hindbærsyltetøj.

Se alle vores opskrifter på lækre sunde pandekager her

Hindbærsyltetøj med citron

Bruges frosne hindbær, lægges de til let optøning i en sigte. Læg nu hindbær i en gryde med lyst sukker, og stil det på køl natten over. Put vaniljekorn ned til hindbærrene, og læg den tomme stang ved. Riv skal fra citroner, og hæld hindbæreddiken i. Rør godt, kog op, og tag det straks af varmen. Hæld på rene glas, og køl ned.