Omelet med ærter, parmaskinke og parmesan

15 minutter
380 kcal

Æg er rig på protein og holder os mætte længe. Derfor er omeletten et ideelt måltid. Især hvis man, som i denne opskrift, fylder den med lækre sager.

Omelet med fyld

Omelet med ærter, parmaskinke og parmesan

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 skiv. parmaskinke
  • 2 dl ærter
  • rapsolie
  • ½ skalotteløg
  • 2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 4 æg
  • havsalt
  • 4 spsk. parmesan
  • 2 spsk. purløg
  • sort peber

Sådan laver du omelet med ærter, parmaskinke og parmesan

  • Steg skinken sprød på en pande, lad den køle af, og hak den fint.

  • Hæld kogende vand over ærterne plus et par dråber rapsolie. Lad dem stå et par min., og dræn dem.

  • Skær skalotteløg i fine ringe. Bland skinke, ærter og skalotteløg.

  • Lav nu én omelet ad gangen. Varm 1 tsk. olivenolie op på en slip-let- pande. Pisk 2 æg og et nip salt. Hæld æggemassen på panden, og steg omeletten stabil på den ene side. Læg et stort, fladt grydelåg oven på panden, vend den, så låget nu er nederst, og lad så omeletten glide tilbage på panden. Drys 2 spsk. parmesan på, læg låg på, og steg den stabil på denne side.

  • Hæld halvdelen af ærteblandingen på den ene halvdel af hver omelet, og fold den anden halvdel over. Drys med fintskåret purløg og et kværn peber.

TIP! Kan du ikke få fat i friske ærter, kan du sagtens bruge frosne. Hæld kogende vand over, og lad dem trække i 5 min