Omelet med cheddar og spidskålsråkost

15 minutter
572 kcal

Omeletten er en hurtig og nem måde at få proteiner i hverdagen. Server den som her med en frisk spidskålsråkost med gulerødder og forårsløg.

omelet + salat

HAR DU TRAVLT? Aftensmad på kun 15 minutter; Omelet med sprød salat.

© wichmann+bendtsen

Omelet med råkost

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • ½ spidskål
  • 2 forårsløg
  • 2 gulerødder
  • 100 g ærter, små og nybælgede
  • 1 tsk. koldpresset rapsolie
  • 1 citron, saften
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 4 æg
  • 40 g cheddarost
  • 1 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • Tabasco

Tilbehør

  • 3 skiv. rugbrød

Sådan laver du omelet

  • Snit spidskål, forårsløg og gulerødder meget fint.

  • Vend grøntsagerne i en skål med ærter, rapsolie, citronsaft samt lidt salt og peber. Smag råkosten til.

  • Pisk æggene med en gaffel, og riv cheddarosten.

  • Varm olivenolien op på en lille slip-let-pande, og hæld halvdelen af æggemassen på panden. Steg den første omelet stabil på undersiden, og vend den ved hjælp af et gryde­låg, hvorefter du steger omeletten stabil på den anden side. Fordel halvdelen af osten på omeletten, fold den, og hold den varm, mens du steger den anden omelet.

  • Skær persillen groft.

  • Anret omeletterne med persille, og læg spidskålsråkosten ved siden af med dryp af Tabasco.

  • Servér ristet rugbrød til.

Næringsindhold pr. portion: