Omelet med cheddar og spidskålsråkost

30 minutter
572 kcal

Omeletten er en hurtig og nem måde at få proteiner i hverdagen. Server den som her med en frisk spidskålsråkost med gulerødder og forårsløg.

omelet + salat

LYST TIL EN KØDFRI AFTENSMAD? Så prøv vores lækre cheddaromelet med en frisk spidskålsråkost til.

© wichmann+bendtsen

Omelet med råkost

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • ½ spidskål
  • 2 forårsløg
  • 2 gulerødder
  • 100 g ærter, små og nybælgede
  • 1 tsk. koldpresset rapsolie
  • 1 citron, saften
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 4 æg
  • 40 g cheddarost
  • 1 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • Tabasco

Tilbehør

  • 3 skiv. rugbrød

Sådan laver du omelet

  • Snit spidskål, forårsløg og gulerødder meget fint.
  • Vend grøntsagerne i en skål med ærter, rapsolie, citronsaft samt lidt salt og peber. Smag råkosten til.
  • Pisk æggene med en gaffel, og riv cheddarosten.
  • Varm olivenolien op på en lille slip-let-pande, og hæld halvdelen af æggemassen på panden. Steg den første omelet stabil på undersiden, og vend den ved hjælp af et grydelåg, hvorefter du steger omeletten stabil på den anden side. Fordel halvdelen af osten på omeletten, fold den, og hold den varm, mens du steger den anden omelet.
  • Skær persillen groft.
  • Anret omeletterne med persille, og læg spidskålsråkosten ved siden af med dryp af Tabasco.
  • Servér ristet rugbrød til.