Omelet med svampe og krydderurter

15 minutter
413 kcal

Har du travlt i hverdagen? Det behøver ikke gå ud over din aftensmad. 15 minutter er alt, hvad du behøver for at lave omelet med svampe og krydderurter.

Tallerken med omelet

Faktisk kan du spise omelet med svampe og krydderurter til morgen, middag og aften.

© wichmann+bendtsen

Omelet med svampe og krydderurter

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 200 g blandede svampe
  • 2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 4 æg
  • 1 håndfuld purløg
  • 1 håndfuld dild
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 3 skiver rugbrød, ristet

Sådan laver du omelet med svampefyld

  • Rens svampene, fjern stokkene, og skær toppene i fine skiver. Steg dem i olie på en pande, til de har fået lidt farve, og krydr med salt og peber. Læg halvdelen af svampene over på en tallerken.

  • Pisk to af æggene med en gaffel. Hæld æggemassen ned over svampene på panden.

  • Steg omeletten stabil på den ene side. Vend den ved at lade den glide over på et grydelåg og tilbage på panden. Steg omeletten stabil på den anden side. Gentag nu processen, og lav den anden omelet.

  • Anret omeletterne med to krydderurtebuketter af persille, purløg og dild. Servér ristet rugbrød til.

TIP! Svampe har ikke godt af vand, så prøv, om du ikke kan få al jord væk blot med en kniv og en lille blød børste.