Kirsebær med skyrcreme, ristet rugbrød med lakrids og mandler

15 minutter
377 kcal

Er det sæson for friske kirsebær, skal du ikke snyde dig selv for denne søde, sunde sag, der fungerer lige godt som morgenmad, mellemmåltid eller dessert.

Kirsebær med skyrcreme, ristet rugbrød med lakrids, spiselige blomster og mandler

KIRSEBÆR – er fyldt med plantestoffer, der styrker dit immunforsvar. Og så smager de superlækkert – også til morgenmad!

© wichmann+bendtsen

Kirsebær med skyrcreme, ristet rugbrød med lakrids og mandler

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 person

  • 2 skiv. fuldkornsrugbrød
  • 2 tsk. lakridspulver
  • 2 tsk. koldpresset rapsolie
  • 2 tsk. akaciehonning
  • 18 stk. mandler, afskallede
  • 300 g kirsebær
  • 2 dl skyr
  • 2 stang vanilje

Sådan laver du kirsebær med skyrcreme, ristet rugbrød med lakrids og mandler

  • Blend rugbrødet.
  • Rist rugbrødet let på en slip-let-pande.
  • Vend lakridspulver, rapsolie og honning i det let ristede rugbrød, som du fortsat rister over middel varme i et minuts tid.
  • Læg det ristede rugbrød til afkøling på et stykke bagepapir.
  • Rist mandlerne, og lad dem afkøle.
  • Tag stenene ud af kirsebærrene.
  • Rør skyren med vaniljekorn.
  • Anret kirsebærrene med skyr, rugbrød og mandler.

TIPS! Top retten med spiselige blomster. De findes i eksklusive supermarkeder og hos visse grønthandlere. Men du kan også plukke dine egne spiselige blomster – se hvilke på nettet.