Blåbærcrumble med skyr

40 minutter
281 kcal

I FORMs blåbærcrumble med skyr fungerer perfekt som det søde efter et lækkert aftensmåltid, eller som en ekstra god start på morgenen. Som bonus indeholder blåbær vitaminer, antioxidanter og fibre, og så smager de ikke mindst suverænt!

Fad med blåbærcrumble og skyr

LAV CRUMBLE MED HAVRE, FRØ OG KERNER – så får du masser af kostfibre og sunde fedtsyrer med i købet. Ja tak herfra!

© wichmann+bendtsen

Blåbærcrumble med skyr

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • Skyr eller græsk yoghurt

Kompot:

  • 166 g blåbær
  • ¼ dl vand
  • ⅓ tsk. vaniljepulver
  • ½ spsk. honning

Topping:

  • ½ dl havregryn
  • ¼ dl solsikkefrø
  • ¼ dl græskarkerner
  • ⅓ dl kokoschips
  • ⅓ tsk. kanel
  • ¼ dl honning

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 175 gr.
  • Put alle ingredienser til kompotten i en kasserolle, og bring i kog. Lad det simre i 10 min. Hæld kompotten over i et lille ildfast fad.
  • Rør alle ingredienser til toppingen grundigt sammen. Fordel ud over blåbærlaget.
  • Bag i 15-20 min., indtil crumblen har fået en indbydende gyldenbrun farve.
  • Servér crumblen med iskold skyr eller græsk yoghurt.

LÆS OGSÅ: Så sunde er blåbær – få vores bedste tips og opskrifter

TIP! Denne crumble kan mere end at agere afslutningen på et måltid. Nyd den fx til morgenmaden. Lækker start på en ny dag!