Spinatvafler med rejesalat
Frem med vaffeljernet –

det kan nemlig også bruges til lækre madvafler. 

© wichmann+bendtsen

Spinatvafler med rejesalat

Spinat er springfyldt med vitaminer, som gør det til en passende ingrediens i madvafler. Her får du opskriften på nemme spinatvafler med hjemmelavet rejesalat.

26. februar 2021

Spinatvafler med rejesalat

2 personer/4 stk.

TIDSFORBRUG

Tid i alt: 30 minutter

INGREDIENSER

Spinatvafler:

2 æg

1 dl mælk

170 g spinat, optøet fra frost

70 g grahamsmel

1 tsk. bagepulver

1 tsk. havsalt

Sort peber, friskkværnet

Rejesalat:

3 spsk. dild

11/4 dl græsk yoghurt, 2 %

1 spsk. mayonnaise

1 tsk. havsalt

Sort peber, friskkværnet

Citronsaft

200 g rejer

Pynt:

5 små tomater

Frisk dild

1 citron

Sådan laver du spinatvafler med rejesalat

  • Blend alle ingredienserne til vaflerne, til konsistensen er ensartet. 
  • Varm vaffeljernet op. Hæld 1 dl dej på, og bag i 5 min. Fortsæt, til du har 4 vafler. 
  • Hak dild, og bland med græsk yoghurt, mayo, salt og peber. Smag til med citronsaft. Hæld væsken fra rejerne, og klem dem lidt mellem hænderne, inden de blandes i dressingen. Vend det hele sammen, og smag til igen. 
  • Servér spinatvafler med rejesalat på toppen, og pynt med små tomater skåret i kvarter, frisk dild og citronbåde.

TIP! Rejesalaten kan sagtens laves på forhånd. Lad den stå og trække i køleskabet. Det giver bare salaten mere smag.

Næringsindhold i spinatvafler med rejesalat pr. person:

Energi: 446 kcal

Protein: 41 g

Fedt: 15 g

Kulhydrat: 42 g

Kostfibre: 7 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: