Spinatvafler med laks

30 minutter
236 kcal

Denne charmerende frokost er supersund og smager samtidig virkelig godt. Velbekomme!

Skærebræt med vafler og tilbehør

Spinatvafler med laks

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk. vaffelplader

  • 20 g frisk spinat
  • æg
  • 48 g hytteost
  • ¾ spsk. fiberHUSK
  • ¼ tsk. salt
  • ½ tsk. bagepulver
  • Fyld
  • ¾ æg eller 4 vagtelæg
  • 70 g varmrøget laks
  • Frisk dild
  • 20 g skyr
  • 20 g ricotta
  • ½ Saften fra limefrugt
  • Salt og peber
  • Friske spirer

Sådan laver du spinatvafler med laks

  • Tænd vaffeljernet, og lad det varme op, mens du laver dejen.

  • Kom alle ingredienser i en blender, og blend dem godt sammen.

  • Kom lidt olie på vaffeljernet, og tilsæt 2 spsk. dej midt på jernet. Luk vaffeljernet. Lad vaflen stege nogle minutter, før du åbner vaffeljernet. Fortsæt, indtil du har brugt al dejen.

  • Stil vaflerne til side, og læg stanniol over, så de holder sig lune.

  • Kog æggene. Hvis det er almindelige æg, koges de i ca. 7 minutter, er det vagtelæg, koges de i ca. 4 minutter. Pil æggene, og del dem.

  • Pluk laksen til mindre stykker.

  • Hak dilden.

  • Rør skyr sammen med ricotta, limesaft, dild, salt og peber.

  • Anret en plade vafler med stykker af laks, halve æg, friske spirer og dildcreme. Drys med lidt salt.


Derfor er retten så sund

Laks er spækket med omega-3-fedtsyrer, der får mængden af sundhedsfremmende bakterier i tarmen til at stige.