Skærebræt med vafler og tilbehør
© Mikkel Adsbøl

Spinatvafler med laks

Denne charmerende frokost er supersund og smager samtidig virkelig godt. Velbekomme!

5. oktober 2016 af Majbritt Louring

Spinatvafler med laks

5 stk. vaffelplader

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 20 minutter

Tid i alt: 30 minutter

INGREDIENSER

50 g frisk spinat

3 æg

120 g hytteost

2 spsk. fiberHUSK

½ tsk. salt

1 tsk. bagepulver

Fyld

2 æg eller 4 vagtelæg

175 g varmrøget laks

Frisk dild

50 g skyr

50 g ricotta

1 Saften fra limefrugt

Salt og peber

Friske spirer

Sådan laver du spinatvafler med laks

  • Tænd vaffeljernet, og lad det varme op, mens du laver dejen.
  • Kom alle ingredienser i en blender, og blend dem godt sammen.
  • Kom lidt olie på vaffeljernet, og tilsæt 2 spsk. dej midt på jernet. Luk vaffeljernet. Lad vaflen stege nogle minutter, før du åbner vaffeljernet. Fortsæt, indtil du har brugt al dejen.
  • Stil vaflerne til side, og læg stanniol over, så de holder sig lune.
  • Kog æggene. Hvis det er almindelige æg, koges de i ca. 7 minutter, er det vagtelæg, koges de i ca. 4 minutter. Pil æggene, og del dem.
  • Pluk laksen til mindre stykker.
  • Hak dilden.
  • Rør skyr sammen med ricotta, limesaft, dild, salt og peber.
  • Anret en plade vafler med stykker af laks, halve æg, friske spirer og dildcreme. Drys med lidt salt.

Næringsindhold pr. vaffelplade

Energi: 236 kcal

Protein: 19,7 g

Fedt: 15,6 g

Kulhydrat: 5,9 g

Kostfibre: 2 g

Derfor er retten så sund

Laks er spækket med omega-3-fedtsyrer, der får mængden af sundhedsfremmende bakterier i tarmen til at stige.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: