Salat med pocheret æg, bacon og rugbrødschips

20 minutter
242 kcal

Mangler du ideer til frokostbordet? Prøv denne lækre salat med pocheret æg, bacon og rugbrødschips.

Pocheret æg, salat og rugbrødschips på marmorplade

Salat med pocheret æg, bacon og rugbrødschips

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 100 g salat, fx frisé, hjertesalat eller romainesalat
  • 100 g spidskål
  • 2 skiv. bacon

Dressing:

  • ½ spsk. dijonsennep
  • ¼ dl sherry-/æbleeddike
  • 1 dl ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt
  • Kværnet sort peber

Topping

  • 4 små rugbrødschips

Sådan laver du salat med pocheret æg

  • Skyl salat og kål. Findel salaten, og snit kålen ekstrafint.
  • Skær bacon i tern, og steg disse, til de er gyldne, og fedtet er smeltet. Læg dem i en sigte eller på fedtsugende papir.
  • Kog en grydefuld vand op med 1 tsk. lys eddike, og pochér et æg ad gangen. Skru ned for varmen, når vandet koger, og lav en hvirvel med et piskeris. Knæk ægget, når hvirvlen aftager, og “læg” det ned midt i hvirvlen. Lad ægget samle sig, og giv det 3 minutter over varme, hvor vandet er lige under kogepunktet. Gentag hele processen med de øvrige 3 æg.
  • Pisk dressingen, og smag den til. Anret salat og kål på 4 tallerkner, og dryp med 1 spsk. dressing til hver. Anret med bacon, æg og rugbrødschips.
  • Købrugbrødschipsene færdige, eller skær ekstrafine skiver rugbrød, pensl medrapsolie, og bag dem ved 180grader, til de er sprøde – ca. 7minutter. Læg dem til afkøling på en rist.