- Kyllingekødet kan være fra en hel kylling, som er kogt i forbindelse med fremstilling af en god fond. Det kan også være et par kyllingebrystfileter, inderfileter og/eller lår – tilberedt og herefter plukket/revet (pulled chicken).
- Rens og rist svampene i olivenolie. Er der store svampe imellem, så skær disse i mindre stykker. Hvis der er valgt champignoner, skæres de i kvarte. Giv svampene et drys salt og læg dem til afkøling på et stykke køkkenrulle.
- Rør skyr med mayonnaise (på raps- og/eller olivenolie), ultrafinthakket skalotteløg og fintpresset hvidløg. Smag til med citron, salt og peber. Tag højde for, at dressingen skal kombineres med fyldet. Vend kyllingekød, svampe og ærter
i dressingen.
- Anret hønsesalaten med brøndkarse og halve hjertesalater med dressing. Og rugbrød ved siden af.
*Dressing:
- Alle ingredienser bør have stuetemperatur.
- Begynd med at piske sennep med eddike og et nip salt.
- Så piskes der, mens dressingen mættes med olie. Der piskes, mens der hældes olie i en tynd, uafbrudt, stråle.
- Smag dressingen til med salt, peber – og evt. ingefær, hvidløg og/eller skalotteløg.
LÆS OGSÅ: Hvad er hvidløg godt for?