Hønsesalat med svampe og hvidløg

20 minutter
481 kcal

Skøn frokost bestående af hønsesalat med svampe, hvidløg og ærter, hjertesalat med vinaigrette og ristet rugbrød. Læs mere herunder.

Foto: Miklos Szabo

Hønsesalat med svampe

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 200 g kogt kyllingekød
  • 100 g svampe, her kantareller, kan også være champignoner, shiitake, østershatte o.a.
  • 1 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • havsalt
  • 1½ dl skyr
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1 lille bananskalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • citron
  • friskkværnet sort peber
  • 1 dl ekstrafine ærter
  • 1 håndfuld brøndkarse
  • 2 hjertesalater
  • 2 spsk. dressing*
  • ristet rugbrød
  • 200 g kogt kyllingekød
  • 100 g svampe, her kantareller, kan også være champignoner, shiitake, østershatte o.a.
  • 1 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • havsalt
  • 1½ dl skyr
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1 lille bananskalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • citron
  • friskkværnet sort peber
  • 1 dl ekstrafine ærter
  • 1 håndfuld brøndkarse
  • 2 hjertesalater
  • 2 spsk. dressing*
  • ristet rugbrød

Grov sennepsvinaigrette med rapsolie og hvidvinseddike

  • 1 spsk. grov dijonsennep
  • ½ dl hvidvinseddike
  • havsalt
  • 2 dl koldpresset rapsolie
  • friskkværnet sort peber

Sådan laver du hønsesalat med svampe

  • Kyllingekødet kan være fra en hel kylling, som er kogt i forbindelse med fremstilling af en god fond. Det kan også være et par kyllingebrystfileter, inderfileter og/eller lår – tilberedt og herefter plukket/revet (pulled chicken).

  • Rens og rist svampene i olivenolie. Er der store svampe imellem, så skær disse i mindre stykker. Hvis der er valgt champignoner, skæres de i kvarte. Giv svampene et drys salt og læg dem til afkøling på et stykke køkkenrulle.

  • Rør skyr med mayonnaise (på raps- og/eller olivenolie), ultrafinthakket skalotteløg og fintpresset hvidløg. Smag til med citron, salt og peber. Tag højde for, at dressingen skal kombineres med fyldet. Vend kyllingekød, svampe og ærter

    i dressingen.

  • Anret hønsesalaten med brøndkarse og halve hjertesalater med dressing. Og rugbrød ved siden af.

*Dressing:

  • Alle ingredienser bør have stuetemperatur.

  • Begynd med at piske sennep med eddike og et nip salt.

  • Så piskes der, mens dressingen mættes med olie. Der piskes, mens der hældes olie i en tynd, uafbrudt, stråle.

  • Smag dressingen til med salt, peber – og evt. ingefær, hvidløg og/eller skalotteløg.


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background