Hønsesalat med svampe og hvidløg
Skøn frokost bestående af hønsesalat med svampe, hvidløg og ærter, hjertesalat med vinaigrette og ristet rugbrød. Læs mere herunder.
Skøn frokost bestående af hønsesalat med svampe, hvidløg og ærter, hjertesalat med vinaigrette og ristet rugbrød. Læs mere herunder.
Foto: Miklos Szabo
Kyllingekødet kan være fra en hel kylling, som er kogt i forbindelse med fremstilling af en god fond. Det kan også være et par kyllingebrystfileter, inderfileter og/eller lår – tilberedt og herefter plukket/revet (pulled chicken).
Rens og rist svampene i olivenolie. Er der store svampe imellem, så skær disse i mindre stykker. Hvis der er valgt champignoner, skæres de i kvarte. Giv svampene et drys salt og læg dem til afkøling på et stykke køkkenrulle.
Rør skyr med mayonnaise (på raps- og/eller olivenolie), ultrafinthakket skalotteløg og fintpresset hvidløg. Smag til med citron, salt og peber. Tag højde for, at dressingen skal kombineres med fyldet. Vend kyllingekød, svampe og ærter
i dressingen.
Anret hønsesalaten med brøndkarse og halve hjertesalater med dressing. Og rugbrød ved siden af.
Alle ingredienser bør have stuetemperatur.
Begynd med at piske sennep med eddike og et nip salt.
Så piskes der, mens dressingen mættes med olie. Der piskes, mens der hældes olie i en tynd, uafbrudt, stråle.
Smag dressingen til med salt, peber – og evt. ingefær, hvidløg og/eller skalotteløg.