Foto: Miklos Szabo

Hønsesalat med svampe og hvidløg

Skøn frokost bestående af hønsesalat med svampe, hvidløg og ærter, hjertesalat med vinaigrette og ristet rugbrød. Læs mere herunder.

Hønsesalat med svampe

2 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 10 minutter

Tid i alt: 20 minutter

INGREDIENSER

200 g kogt kyllingekød

100 g svampe, her kantareller, kan også være champignoner, shiitake, østershatte o.a.

1 tsk. ekstra jomfruolivenolie

havsalt

1½ dl skyr

2 spsk. mayonnaise

1 lille bananskalotteløg

1 fed hvidløg

citron

friskkværnet sort peber

1 dl ekstrafine ærter

1 håndfuld brøndkarse

2 hjertesalater

2 spsk. dressing*

ristet rugbrød

Grov sennepsvinaigrette med rapsolie og hvidvinseddike

1 spsk. grov dijonsennep

½ dl hvidvinseddike

havsalt

2 dl koldpresset rapsolie

friskkværnet sort peber

Sådan laver du hønsesalat med svampe

  • Kyllingekødet kan være fra en hel kylling, som er kogt i forbindelse med fremstilling af en god fond. Det kan også være et par kyllingebrystfileter, inderfileter og/eller lår – tilberedt og herefter plukket/revet (pulled chicken).
  • Rens og rist svampene i olivenolie. Er der store svampe imellem, så skær disse i mindre stykker. Hvis der er valgt champignoner, skæres de i kvarte. Giv svampene et drys salt og læg dem til afkøling på et stykke køkkenrulle.
  • Rør skyr med mayonnaise (på raps- og/eller olivenolie), ultrafinthakket skalotteløg og fintpresset hvidløg. Smag til med citron, salt og peber. Tag højde for, at dressingen skal kombineres med fyldet. Vend kyllingekød, svampe og ærter
    i dressingen.
  • Anret hønsesalaten med brøndkarse og halve hjertesalater med dressing. Og rugbrød ved siden af.


*Dressing:

  • Alle ingredienser bør have stuetemperatur.
  • Begynd med at piske sennep med eddike og et nip salt.
  • Så piskes der, mens dressingen mættes med olie. Der piskes, mens der hældes olie i en tynd, uafbrudt, stråle.
  • Smag dressingen til med salt, peber – og evt. ingefær, hvidløg og/eller skalotteløg.

næringsindhold pr. person

Energi: 481 kcal

Protein: 36,7 g

Fedt: 25,9 g

Kulhydrat: 30,5 g

Kostfibre: 8,6 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: