Hønsesalat med svampe og hvidløg

20 minutter
481 kcal

Skøn frokost bestående af hønsesalat med svampe, hvidløg og ærter, hjertesalat med vinaigrette og ristet rugbrød. Læs mere herunder.

Foto: Miklos Szabo

Hønsesalat med svampe

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 200 g kogt kyllingekød
  • 100 g svampe, her kantareller, kan også være champignoner, shiitake, østershatte o.a.
  • 1 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • havsalt
  • 1½ dl skyr
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1 lille bananskalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • citron
  • friskkværnet sort peber
  • 1 dl ekstrafine ærter
  • 1 håndfuld brøndkarse
  • 2 hjertesalater
  • 2 spsk. dressing*
  • ristet rugbrød
  • 200 g kogt kyllingekød
  • 100 g svampe, her kantareller, kan også være champignoner, shiitake, østershatte o.a.
  • 1 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • havsalt
  • 1½ dl skyr
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1 lille bananskalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • citron
  • friskkværnet sort peber
  • 1 dl ekstrafine ærter
  • 1 håndfuld brøndkarse
  • 2 hjertesalater
  • 2 spsk. dressing*
  • ristet rugbrød

Grov sennepsvinaigrette med rapsolie og hvidvinseddike

  • 1 spsk. grov dijonsennep
  • ½ dl hvidvinseddike
  • havsalt
  • 2 dl koldpresset rapsolie
  • friskkværnet sort peber

Sådan laver du hønsesalat med svampe

  • Kyllingekødet kan være fra en hel kylling, som er kogt i forbindelse med fremstilling af en god fond. Det kan også være et par kyllingebrystfileter, inderfileter og/eller lår – tilberedt og herefter plukket/revet (pulled chicken).

  • Rens og rist svampene i olivenolie. Er der store svampe imellem, så skær disse i mindre stykker. Hvis der er valgt champignoner, skæres de i kvarte. Giv svampene et drys salt og læg dem til afkøling på et stykke køkkenrulle.

  • Rør skyr med mayonnaise (på raps- og/eller olivenolie), ultrafinthakket skalotteløg og fintpresset hvidløg. Smag til med citron, salt og peber. Tag højde for, at dressingen skal kombineres med fyldet. Vend kyllingekød, svampe og ærter

    i dressingen.

  • Anret hønsesalaten med brøndkarse og halve hjertesalater med dressing. Og rugbrød ved siden af.

*Dressing:

  • Alle ingredienser bør have stuetemperatur.

  • Begynd med at piske sennep med eddike og et nip salt.

  • Så piskes der, mens dressingen mættes med olie. Der piskes, mens der hældes olie i en tynd, uafbrudt, stråle.

  • Smag dressingen til med salt, peber – og evt. ingefær, hvidløg og/eller skalotteløg.


Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background