Hønsesalat med svampe og hvidløg

20 minutter
481 kcal

Skøn frokost bestående af hønsesalat med svampe, hvidløg og ærter, hjertesalat med vinaigrette og ristet rugbrød. Læs mere herunder.

Foto: Miklos Szabo

Hønsesalat med svampe

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 200 g kogt kyllingekød
  • 100 g svampe, her kantareller, kan også være champignoner, shiitake, østershatte o.a.
  • 1 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • havsalt
  • 1½ dl skyr
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1 lille bananskalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • citron
  • friskkværnet sort peber
  • 1 dl ekstrafine ærter
  • 1 håndfuld brøndkarse
  • 2 hjertesalater
  • 2 spsk. dressing*
  • ristet rugbrød
  • 200 g kogt kyllingekød
  • 100 g svampe, her kantareller, kan også være champignoner, shiitake, østershatte o.a.
  • 1 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • havsalt
  • 1½ dl skyr
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1 lille bananskalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • citron
  • friskkværnet sort peber
  • 1 dl ekstrafine ærter
  • 1 håndfuld brøndkarse
  • 2 hjertesalater
  • 2 spsk. dressing*
  • ristet rugbrød

Grov sennepsvinaigrette med rapsolie og hvidvinseddike

  • 1 spsk. grov dijonsennep
  • ½ dl hvidvinseddike
  • havsalt
  • 2 dl koldpresset rapsolie
  • friskkværnet sort peber

Sådan laver du hønsesalat med svampe

  • Kyllingekødet kan være fra en hel kylling, som er kogt i forbindelse med fremstilling af en god fond. Det kan også være et par kyllingebrystfileter, inderfileter og/eller lår – tilberedt og herefter plukket/revet (pulled chicken).

  • Rens og rist svampene i olivenolie. Er der store svampe imellem, så skær disse i mindre stykker. Hvis der er valgt champignoner, skæres de i kvarte. Giv svampene et drys salt og læg dem til afkøling på et stykke køkkenrulle.

  • Rør skyr med mayonnaise (på raps- og/eller olivenolie), ultrafinthakket skalotteløg og fintpresset hvidløg. Smag til med citron, salt og peber. Tag højde for, at dressingen skal kombineres med fyldet. Vend kyllingekød, svampe og ærter

    i dressingen.

  • Anret hønsesalaten med brøndkarse og halve hjertesalater med dressing. Og rugbrød ved siden af.

*Dressing:

  • Alle ingredienser bør have stuetemperatur.

  • Begynd med at piske sennep med eddike og et nip salt.

  • Så piskes der, mens dressingen mættes med olie. Der piskes, mens der hældes olie i en tynd, uafbrudt, stråle.

  • Smag dressingen til med salt, peber – og evt. ingefær, hvidløg og/eller skalotteløg.