hvide og grønne asparges
Hvide eller grønne asparges?

Hvilke asparges bør du vælge?

Hvad er forskellen på hvide og grønne asparges?

Både de hvide og de grønne asparges smager skønt, men er der egentlig forskel på de to, når det kommer til de sundhedsmæssige fordele? Få svaret her.

14. april 2010 af I FORM

Lige nu er det sæson for asparges, både de grønne og de hvide, men hvad er egentlig forskellen - ud over at de hvide vokser tildækket i sand og de grønne får lov at nyde solens stråler? Vi har sammenlignet de to kaloriefattige grønsager og set på, hvor du henter mest sundhed.

Hvilken asparges er sundest?

De to aspargestyper ligner hinanden på mange områder. Rent energimæssigt indeholder de lige mange (få) kalorier, nemlig 26 kcal pr. 100 gram. De har et identisk indhold af kostfibre, indeholder samme mængde folat og er generelt rige på sunde næringsstoffer.

Der, hvor de adskiller sig fra hinanden, er, når det gælder vitaminer og mineraler og frem for alt, når det gælder indholdet af immunforsvarsstyrkende flavonoider. Den hvide asparges er nemlig fattig på immunforsvarsstyrkende antioxidanter, mens den grønne strutter af antocyaniner, som vi også kender det fra forskellige slags bær. Og det er netop de sunde plantestoffer, der giver den grønne asparges sin kraftigere smag - og altså også sejren i duellen med sin hvide fætter.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: