Skyl alle asparges, og knæk enderne af. Skræl også de hvide.
Ret 1: Tag grønne asparges fra, og del parmaskinken i to på langs. Sno så skinke om to asparges ad gangen. Steg dem ca. 8 min. på pande eller grillpande. Spis dem lune.
Ret 2: Del resten af aspargesene i to. Kog ca. fem grønne i 3-4 min. og fire hvide i 7 min. Vend dem med pesto, og server citronbåde til.
Ret 3: De sidste asparges skæres i mindre stykker og koges i 2 min. Vend nu i sammenrørt æg og ricotta, salt, peber og lidt revet parmesan. Kom blandingen i forede muffinsforme, og bag dem ved 170 grader i ca. 25 min. Spis dem lune eller kolde og med groft brød til.
Retten har et enormt folatindhold, der dækker hele dit dagsbehov. Desuden får du også dækket næsten 40 procent af dit daglige behov for knoglestyrkende kalcium.