Asparges med parmaskinke og pesto

35 minutter
383 kcal

3 lækre måder at tilberede grønne og hvide asparges, som du med garanti vil elske.

Asparges med parmaskinke og pesto

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

2 personer

  • 600 g grønne og hvide asparges
  • 2 skiver parmaskinke
  • 2 spsk. grøn basilikum-pesto
  • Citron
  • 2 æg
  • 1 dl ricotta eller hytteost
  • Salt
  • Peber
  • 20 g parmesan

Sådan gør du:

Skyl alle asparges, og knæk enderne af. Skræl også de hvide.

  • Ret 1: Tag grønne asparges fra, og del parmaskinken i to på langs. Sno så skinke om to asparges ad gangen. Steg dem ca. 8 min. på pande eller grillpande. Spis dem lune.

  • Ret 2: Del resten af aspargesene i to. Kog ca. fem grønne i 3-4 min. og fire hvide i 7 min. Vend dem med pesto, og server citronbåde til.

  • Ret 3: De sidste asparges skæres i mindre stykker og koges i 2 min. Vend nu i sammenrørt æg og ricotta, salt, peber og lidt revet parmesan. Kom blandingen i forede muffinsforme, og bag dem ved 170 grader i ca. 25 min. Spis dem lune eller kolde og med groft brød til.

Her finder du flere sunde snacks til at stille den lille sult.

Sund bonus

Retten har et enormt folatindhold, der dækker hele dit dagsbehov. Desuden får du også dækket næsten 40 procent af dit daglige behov for knoglestyrkende kalcium.


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background