Nem, hjemmelavet vaniljeis

4 timer
215 kcal

Lav din egen vaniljeis med kun 4 ingredienser – og uden ismaskine. Den fungerer perfekt til kage, pandekage, frugt eller bær.

Vaniljeis

VANILJEIS med perfekt konsistens og smag.

© wichmann+bendtsen

Nem, hjemmelavet vaniljeis

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Personer

  • ½ vaniljestang
  • 2½ dl mælk
  • 35 g sukker
  • 3 æggeblommer

Sådan gør du:

  • Flæk vaniljestangen, og kom den i en lille gryde med mælk og 40 g sukker. Varm op, til sukkeret opløses. Mælken må ikke koge.
  • Tag gryden af varmen.
  • Pisk æggeblommer og det sidste sukker luftigt i en skål.
  • Pisk den lune mælk i æggeblommerne lidt efter lidt.
  • Kom blandingen tilbage i gryden, og varm op under konstant omrøring, til konsistensen bliver cremet. Det må ikke koge.
  • Kom isblandingen i en form, og stil på køl.
  • Når isen er kølet helt af, kommes formen i fryseren. Rør i isen med ca. 10 min. mellemrum, så du undgår iskrystaller.

TIP Hvis du er til knas, kan du tilsætte Daim eller Toblerone til ismassen.

TIP Du kan evt. bruge et sukkertermometer til at sikre dig, at mælken ikke kommer over 80 gr., for så vil isen gryne.

TIP Tag gerne isen ud af fryseren ca. 15 min., før den skal spises, så den ikke er hård.