Marengs med blandede bær

Dessert

1. december 2012 af I FORM

4 personer

8 pasteuriserede æggehvider
300 g lyst rørsukker


Creme:

2 dl fromage frais
1 tsk. fint rørsukker
Korn fra 1/2 stang vanilje
Revet skal fra 1 ubehandlet appelsin


Topping:

400 g blandede bær
40 g hasselnødder
Appelsinjulienner
Lidt mynte


Tilberedning

Varm ovnen op til 150 grader. Pisk nu æggehviderne halvstive, kom sukkeret i, og pisk videre ved højeste hastighed, indtil sukkeret er opløst, og hviderne står stift i skålen. Læg bagepapir ud på en bageplade, og hæld æggehviderne ud - i en stor portion eller i fire portioner. Bag nu ved 150 grader i en time, lidt mindre hvis du laver portioner, til marengsen er sprød udenpå. Beklæd den med creme af fromage frais, sukker, vanilje og appelsinskal, og put blandede bær, fx blåbær, hindbær og brombær, ovenpå. Rist nødder let, og hak dem groft. Pynt med appelsin og mynte.

Sund bonus

Bærrene løfter denne sukkerdessert op til et fornemt niveau. Særligt blåbærrene hører til naturens største antioxidantkilder. Det skyldes de blå farvestoffer, antocyaninerne, der danner et kraftfuldt værn mod fx kræft.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler