Marengs med blandede bær

75 minutter
487 kcal

Dessert

Marengs med blandede bær

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Marengs

  • 4 pasteuriserede æggehvider
  • 150 g lyst rørsukker

Creme:

  • 1 dl fromage frais
  • ½ tsk. fint rørsukker
  • Korn fra 1/2 stang vanilje
  • Revet skal fra 1 ubehandlet appelsin

Topping:

  • 200 g blandede bær
  • 20 g hasselnødder
  • Appelsinjulienner
  • Lidt mynte

Sådan laver du marengs med blandede bær

  • Varm ovnen op til 150 grader.
  • Pisk nu æggehviderne halvstive, kom sukkeret i, og pisk videre ved højeste hastighed, indtil sukkeret er opløst, og hviderne står stift i skålen.
  • Læg bagepapir ud på en bageplade, og hæld æggehviderne ud - i en stor portion eller i fire portioner.
  • Bag nu ved 150 grader i en time, lidt mindre hvis du laver portioner, til marengsen er sprød udenpå.
  • Beklæd den med creme af fromage frais, sukker, vanilje og appelsinskal, og put blandede bær, fx blåbær, hindbær og brombær, ovenpå.
  • Rist nødder let, og hak dem groft.
  • Pynt med appelsin og mynte.