Æblekage med makronbund

8,5 timer

Den klassiske æblekage har fået en lille, let opdatering, hvor der er sparet på kalorierne men ikke på smagen.

Æblekage i et glas med skyr

En klassisk dansk æblekage med et lettere twist

Æblekage

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 4 svesker med sten
  • ¼ dl calvados eller cognac
  • ¼ dl stærk earl grey-te
  • Revet skal fra 1 ubehandlet appelsin
  • ½ tsk. ingefær
  • 2 madæbler
  • Korn fra 1 stang vanilje
  • Saften fra 1 appelsin
  • ¼ tsk. fintrevet ingefær
  • ½ spsk. lyst rørsukker
  • ½ mango
  • 2 store makroner
  • 18 mandler

Pynt:

  • 1 dl creme fraiche
  • ½ tsk. akaciehonning
  • Vaniljefrø af 1/2 vaniljestang

Tilberedning af æblekage

Lav bunden af svesker dagen før.

  • Læg sveskerne i blød i spiritus, te, appelsinskal og fintrevet ingefær. Stil på køl i min. 8 timer.
  • Skræl og skær æblerne i tern, læg dem i en gryde med vaniljekorn, appelsinsaft, ingefær og sukker. Lad æblerne simre ved laveste blus, ca. 15 min., og afkøl.
  • Skær mango fri af kernen, læg stykkerne med skallen nederst, og snit tern i kødet. Vend skallen rundt, og frigør tern.
  • Læg makroner ned i glas, læg svesker ovenpå og lidt saft. Bland æblemos med mango, og læg det over.
  • Bland fromage frais/skyr med honning og vanilje, og hæld over.
  • Rist mandler på en tør pande, og pynt med dem.

Sund bonus:

Svesker hører til de mest immunforsvarsstyrkende frugter overhovedet. Mangoen, appelsinskallen og æblerne bidrager med flere sunde plantestoffer, også til dit immunforsvar. Mandlerne giver hjertevenlige fedtstoffer og understøtter med sit enorme indhold af E-vitamin dessertens immunforsvarsstyrkende kvaliteter.