Æblekage i et glas med skyr

En klassisk dansk æblekage med et lettere twist

Æblekage med makronbund

Den klassiske æblekage har fået en lille, let opdatering, hvor der er sparet på kalorierne men ikke på smagen.

15. juli 2015 af I FORM

Æblekage til 4 personer

8 svesker med sten
1/2 dl calvados eller cognac
1/2 dl stærk earl grey-te
Revet skal fra 1 ubehandlet appelsin
1 tsk. ingefær
4 madæbler
Korn fra 1 stang vanilje
Saften fra 1 appelsin
1/2 tsk. fintrevet ingefær
1 spsk. lyst rørsukker
1 mango
4 store makroner
36 mandler


Topping:

2 dl fromage frais eller skyr
1 tsk. akaciehonning
Vaniljekorn fra 1/2 stang vanilje


Tilberedning af æblekage

Lav bunden af svesker dagen før. Læg sveskerne i blød i spiritus, te, appelsinskal og fintrevet ingefær. Stil på køl i min. 8 timer. Skræl og skær æblerne i tern, læg dem i en gryde med vaniljekorn, appelsinsaft, ingefær og sukker. Lad æblerne simre ved laveste blus, ca. 15 min., og afkøl. Skær mango fri af kernen, læg stykkerne med skallen nederst, og snit tern i kødet. Vend skallen rundt, og frigør tern. Læg makroner ned i glas, læg svesker ovenpå og lidt saft. Bland æblemos med mango, og læg det over. Bland fromage frais/skyr med honning og vanilje, og hæld over. Rist mandler på en tør pande, og pynt med dem.

Sund bonus:
Svesker hører til de mest immunforsvarsstyrkende frugter overhovedet. Mangoen, appelsinskallen og æblerne bidrager med flere sunde plantestoffer, også til dit immunforsvar. Mandlerne giver hjertevenlige fedtstoffer og understøtter med sit enorme indhold af E-vitamin dessertens immunforsvarsstyrkende kvaliteter.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler