Bagte frugter med marcipancreme

45 minutter
232 kcal

Dessert

Bagte frugter med marcipancreme

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 friske figner
  • 6 jordbær eller andre søde bær
  • 2 kiwier
  • 2 skiv. ananas
  • ½ spsk. lyst rørsukker
  • 4 hele valnødder

Creme:

  • 1 dl fromage frais
  • 1 spsk. mascarpone (italiensk friskost)
  • ¼ tsk. fint rørsukker
  • Korn fra 1 stang vanilje
  • 25 g marcipan af 75 % mandler (fra køl)

Tilberedning

Del fignerne i kvarte, skær af jordbær, så de kan stå op. Skræl og skær kiwier i både, skær skiver af ananas i mindre stykker. Læg alle frugter på bageplade med bagepapir, og drys sukker over. Det fremmer frugtsmagen, når frugterne varmes. Bag nederst i ovnen ved 170 grader i en halv time, ikke varmluft. Rør fromage frais med mascarpone, sukker, vaniljekorn og marcipan, der rives groft. Anret lune frugter, og pynt med valnødder og creme.

Sund bonus:

Desserten er en vinder, fordi den næsten kun indeholder sunde, hjertevenlige fedtstoffer fra nødder og marcipan. Frugterne giver dig et væld af immunforsvarsstyrkende plantestoffer. Giver kun få kalorier pr. 100 gram, derfor kan du nemt nyde en portion uden at sprænge kaloriebudgettet.