Bagte frugter med marcipancreme

Dessert

3. december 2011 af I FORM

4 personer

4 friske figner
12 jordbær eller andre søde bær
4 kiwier
4 skiver ananas
1 spsk. lyst rørsukker
8 hele valnødder


Creme:

2 dl fromage frais
2 spsk. mascarpone (italiensk friskost)
1/2 tsk. fint rørsukker
Korn fra 1 stang vanilje
50 g marcipan af 75 % mandler (fra køl)


Tilberedning

Del fignerne i kvarte, skær af jordbær, så de kan stå op. Skræl og skær kiwier i både, skær skiver af ananas i mindre stykker. Læg alle frugter på bageplade med bagepapir, og drys sukker over. Det fremmer frugtsmagen, når frugterne varmes. Bag nederst i ovnen ved 170 grader i en halv time, ikke varmluft. Rør fromage frais med mascarpone, sukker, vaniljekorn og marcipan, der rives groft. Anret lune frugter, og pynt med valnødder og creme.

Sund bonus:
Desserten er en vinder, fordi den næsten kun indeholder sunde, hjertevenlige fedtstoffer fra nødder og marcipan. Frugterne giver dig et væld af immunforsvarsstyrkende plantestoffer. Giver kun få kalorier pr. 100 gram, derfor kan du nemt nyde en portion uden at sprænge kaloriebudgettet.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad forhindrer dig oftest i at træne?


I FORM anbefaler