Bagte frugter med marcipancreme

45 minutter
232 kcal

Dessert

Bagte frugter med marcipancreme

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 friske figner
  • 6 jordbær eller andre søde bær
  • 2 kiwier
  • 2 skiv. ananas
  • ½ spsk. lyst rørsukker
  • 4 hele valnødder

Creme:

  • 1 dl fromage frais
  • 1 spsk. mascarpone (italiensk friskost)
  • ¼ tsk. fint rørsukker
  • Korn fra 1 stang vanilje
  • 25 g marcipan af 75 % mandler (fra køl)

Tilberedning

Del fignerne i kvarte, skær af jordbær, så de kan stå op. Skræl og skær kiwier i både, skær skiver af ananas i mindre stykker. Læg alle frugter på bageplade med bagepapir, og drys sukker over. Det fremmer frugtsmagen, når frugterne varmes. Bag nederst i ovnen ved 170 grader i en halv time, ikke varmluft. Rør fromage frais med mascarpone, sukker, vaniljekorn og marcipan, der rives groft. Anret lune frugter, og pynt med valnødder og creme.

Sund bonus:

Desserten er en vinder, fordi den næsten kun indeholder sunde, hjertevenlige fedtstoffer fra nødder og marcipan. Frugterne giver dig et væld af immunforsvarsstyrkende plantestoffer. Giver kun få kalorier pr. 100 gram, derfor kan du nemt nyde en portion uden at sprænge kaloriebudgettet.


Mest læste lige nu

Sund hele sommeren med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent får du adgang til både site og app.
Læs mere om I FORM digital

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge

Lige nu har vi et særtilbud, hvor du kan bruge I FORM hele sommeren for kun 49,-

TILBUD: Få 3 måneder for 49 kr.

Newsletter background