Bagte frugter med marcipancreme

Dessert

3. december 2011 af I FORM-redaktionen

Bagte frugter med marcipancreme

4 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 15 minutter

Tilberedningstid: 30 minutter

Tid i alt: 45 minutter

INGREDIENSER

4 friske figner

12 jordbær eller andre søde bær

4 kiwier

4 skive ananas

1 spsk. lyst rørsukker

8 hele valnødder

Creme:

2 dl fromage frais

2 spsk. mascarpone (italiensk friskost)

1/2 tsk. fint rørsukker

Korn fra 1 stang vanilje

50 g marcipan af 75 % mandler (fra køl)

Tilberedning

Del fignerne i kvarte, skær af jordbær, så de kan stå op. Skræl og skær kiwier i både, skær skiver af ananas i mindre stykker. Læg alle frugter på bageplade med bagepapir, og drys sukker over. Det fremmer frugtsmagen, når frugterne varmes. Bag nederst i ovnen ved 170 grader i en halv time, ikke varmluft. Rør fromage frais med mascarpone, sukker, vaniljekorn og marcipan, der rives groft. Anret lune frugter, og pynt med valnødder og creme.

Sund bonus:
Desserten er en vinder, fordi den næsten kun indeholder sunde, hjertevenlige fedtstoffer fra nødder og marcipan. Frugterne giver dig et væld af immunforsvarsstyrkende plantestoffer. Giver kun få kalorier pr. 100 gram, derfor kan du nemt nyde en portion uden at sprænge kaloriebudgettet.

næringsindhold pr. person

Energi: 232 kcal

Protein: 7,4 g

Fedt: 8,9 g

Kulhydrat: 30 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte køber du nyt tøj eller udstyr til træning?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: