Tiramisu med ribs

4,5 timer
457 kcal

Dessert

Tiramisu med ribs

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 12 savoiardi (italienske kiks)
  • ½ dl kold stærk kaffe
  • ½ dl amaretto eller kahlua
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 45 g rørsukker
  • Korn af 1 stang vanilje
  • Revet skal fra 1 ubehandlet citron
  • 100 g fromage frais
  • 100 g mascarpone (italiensk friskost)
  • ½ spsk. citronsaft
  • ½ spsk. kakao
  • Små klaser med ribs

Tilberedning

  • Læg halvdelen af kiksene i et fad. Vælg gerne et, hvor der kan ligge 12 kiks i længden. Hæld halvdelen af kaffen og spiritussen over kiksene.
  • Pisk æg med sukker, rør vanilje og citronskal i.
  • Bland fromage frais, mascarpone og citronsaft, så det er ensartet. Bland nu med æggeblandingen, og hæld halvdelen over kiksene i fadet.
  • Læg endnu et lag kiks, og hæld den sidste dl kaffe og spiritus over. Tilsæt resten af æggeblandingen.
  • Stil kagen på køl 4-6 timer. Skær 4 stykker, drys med kakao gennem en sigte, og pynt med ribs.

Sund bonus:

Indeholder kun lidt fedt. Desserten er rig på immunforsvarsstyrkende C-vitamin og glimrer ved et højt indhold af knoglestyrkende kalcium.