Jordbærmousse med citron og lakrids

15 minutter
370 kcal

Vi har tryllet det røde bær, vi alle elsker, om til en lækker og sund(ere) dessert på kun 15 minutter. Prøv selv!

Jordbærmousse med citron og lakrids, opskrift

JORDBÆR – Opbevar jordbær ved 5 grader, men tag dem ud af køleskabet nogle timer inden servering, så smager de bedst!

© wichmann+bendtsen

Jordbærmousse med citron og lakrids

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 person

  • 350 g jordbær
  • 6 paranødder
  • 6 spsk. ricottaost
  • 2 stilk mynte
  • 2 tsk. groft lakridspulver
  • 6 spsk. skyr
  • Korn fra ¼ stang vanilje
  • 2 tsk. akaciehonning eller agavesirup
  • 2 ubehandlet citron

Sådan gør du

  • Mos eller blend 100 g jordbær med ricotta, skyr, vaniljekorn og honning.
  • Rist nødderne let, og lad dem afkøle.
  • Skær tynde skiver (carpaccio) af 75 g jordbær.
  • Skyl, tør og skær mynteblade fint.
  • Anret moussen med jordbærskiver, mynte, lidt revet skal af citron, lakridspulver og skiveskårne paranødder.

TIP! Sådan gør du jordbær i stand: Fyld en balje med koldt vand, læg jordbærrene i en sigte og sænk den hurtigt ned i vandet 2-3 gange. Behold stilken på, ellers trænger der vand ind i bærrene Dup bærrene tørre med et klæde. Tag nu – med en lille spids, krum køkkenkniv – stilken af, enten ved at "grave" den op eller skære den af.


Newsletter background