Matcha-is

Matcha er fyldt med antioxidanter (polyfenoler), som virker fore­byggende mod fx hjerte-kar-sygdomme, kræft og forhøjet blodtryk. Og nu kan du tilmed spise det som en skøn, grøn isvaffel. Velbekomme.

© wichmann+bendtsen

Isvafler med matcha, avocado og banan

Forkæl venner og familie med skønne, grønne isvafler med matcha, avocado og banan. De er supersunde og kan laves på under 30 minutter.

Matcha-is­ med avocado og banan i chokoladedyppede vafler

2 stk.

TIDSFORBRUG

Tid i alt: 15 minutter

INGREDIENSER

2 frosne bananer, meget modne (fryses uden skræl)

2 små isvafler

10 g mørk chokolade, 70 % og smeltet

½ tsk. kokosolie, smeltet

½ spsk. pistacienødder, finthakkede

½ avocado

1 tsk. vaniljepulver

½-1 tsk. matchapulver, tilpas mængden til din smag

2 dråber flydende stevia, kan udelades

Sådan laver du matcha-is

  • Tag bananerne ud af fryseren, 20 min. før du skal lave isen.
  • Dyp kanten af isvaflerne i smeltet mørk chokolade blandet med smeltet kokosolie. Drys med finthakkede pistacienødder.
  • Skær bananerne i skiver, og blend dem med de øvrige ingredienser. Blend, indtil du har en lækker cremet is uden klumper; det tager typisk et par minutter.
  • Smag isen til, og tilsæt evt. lidt sødemiddel. Det burde dog ikke være nødvendigt, hvis der er brugt godt modne bananer. Hvis isen har tøet lidt for meget i blenderen, så stil den i fryseren, til den har den rette konsistens.
  • Anret isen i isvaflerne, og servér straks.

Holder du igen med avocado, fordi du er bange for at tage på? Så bør du læse dette

Næringsindhold pr. stk.:

Energi: 226 kcal

Protein: 4 g

Fedt: 1,3 g

Kulhydrat: 52,5 g

Kostfibre: 6,4 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: