Isvafler med matcha, avocado og banan

15 minutter
226 kcal

Forkæl venner og familie med skønne, grønne isvafler med matcha, avocado og banan. De er supersunde og kan laves på under 30 minutter.

Matcha-is

SUND IS — matchapulver indeholder antioxidanter i form af polyfenoler og så giver det dine is en fantastisk flot støvgrøn farve.

© wichmann+bendtsen

Matcha-is­ med avocado og banan i chokoladedyppede vafler

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

  • 2 frosne bananer, meget modne (fryses uden skræl)
  • 2 små isvafler
  • 10 g mørk chokolade, 70 % og smeltet
  • ½ tsk. kokosolie, smeltet
  • ½ spsk. pistacienødder, finthakkede
  • ½ avocado
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • tsk. matchapulver, tilpas mængden til din smag
  • 2 dråber flydende stevia, kan udelades

Sådan laver du matcha-is

  • Tag bananerne ud af fryseren, 20 min. før du skal lave isen.
  • Dyp kanten af isvaflerne i smeltet mørk chokolade blandet med smeltet kokosolie. Drys med finthakkede pistacienødder.
  • Skær bananerne i skiver, og blend dem med de øvrige ingredienser. Blend, indtil du har en lækker cremet is uden klumper; det tager typisk et par minutter.
  • Smag isen til, og tilsæt evt. lidt sødemiddel. Det burde dog ikke være nødvendigt, hvis der er brugt godt modne bananer. Hvis isen har tøet lidt for meget i blenderen, så stil den i fryseren, til den har den rette konsistens.
  • Anret isen i isvaflerne, og servér straks.

Holder du igen med avocado, fordi du er bange for at tage på? Så bør du læse dette

Få flere opskrifter på sunde smoothies og desserter med banan her.