Matcha-is med avocado og banan i chokoladedyppede vafler
2 stk.
2 frosne bananer, meget modne (fryses uden skræl)2 små isvafler
10 g mørk chokolade, 70 % og smeltet
½ tsk. kokosolie, smeltet
½ spsk. pistacienødder, finthakkede
½ avocado
1 tsk. vaniljepulver
½-1 tsk. matchapulver, tilpas mængden til din smag
Et par dråber flydende stevia, kan udelades
Hvad er matcha egentlig? Læs her om naturens grønne superfood.
Sådan laver du matcha-is
- Tag bananerne ud af fryseren, 20 min. før du skal lave isen.
- Dyp kanten af isvaflerne i smeltet mørk chokolade blandet med smeltet kokosolie. Drys med finthakkede pistacienødder.
- Skær bananerne i skiver, og blend dem med de øvrige ingredienser. Blend, indtil du har en lækker cremet is uden klumper; det tager typisk et par minutter.
- Smag isen til, og tilsæt evt. lidt sødemiddel. Det burde dog ikke være nødvendigt, hvis der er brugt godt modne bananer. Hvis isen har tøet lidt for meget i blenderen, så stil den i fryseren, til den har den rette konsistens.
- Anret isen i isvaflerne, og servér straks.
Holder du igen med avocado, fordi du er bange for at tage på? Så bør du læse dette
Næringsindhold pr. stk.:
Energi: 226 kcal
Protein: 4 g
Fedt: 1,3 g
Kulhydrat: 52,5 g
Kostfibre: 6,4 g
VIDEO: Sådan laver du sunde lækre bananpandekager på 5 minutter