Matcha-is

Matcha er fyldt med antioxidanter (polyfenoler), som virker fore­byggende mod fx hjerte-kar-sygdomme, kræft og forhøjet blodtryk. Og nu kan du tilmed spise det som en skøn, grøn isvaffel. Velbekomme.

© wichmann+bendtsen

Isvafler med matcha, avocado og banan

Forkæl venner og familie med skønne, grønne isvafler med matcha, avocado og banan. De er supersunde og kan laves på under 30 minutter.

14. juni 2018 af Signe Leth

Matcha-is­ med avocado og banan i chokoladedyppede vafler

2 stk.

2 frosne bananer, meget modne (fryses uden skræl)
2 små isvafler
10 g mørk chokolade, 70 % og smeltet
½ tsk. kokosolie, smeltet
½ spsk. pistacienødder, finthakkede
½ avocado
1 tsk. vaniljepulver
½-1 tsk. matchapulver, tilpas mængden til din smag
Et par dråber flydende stevia, kan udelades


Hvad er matcha egentlig? Læs her om naturens grønne superfood.

Sådan laver du matcha-is

  • Tag bananerne ud af fryseren, 20 min. før du skal lave isen.
  • Dyp kanten af isvaflerne i smeltet mørk chokolade blandet med smeltet kokosolie. Drys med finthakkede pistacienødder.
  • Skær bananerne i skiver, og blend dem med de øvrige ingredienser. Blend, indtil du har en lækker cremet is uden klumper; det tager typisk et par minutter.
  • Smag isen til, og tilsæt evt. lidt sødemiddel. Det burde dog ikke være nødvendigt, hvis der er brugt godt modne bananer. Hvis isen har tøet lidt for meget i blenderen, så stil den i fryseren, til den har den rette konsistens.
  • Anret isen i isvaflerne, og servér straks.

Næringsindhold pr. stk.:

Energi: 226 kcal
Protein: 4 g
Fedt: 1,3 g
Kulhydrat: 52,5 g
Kostfibre: 6,4 g

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler