Skål med grønne kugler
© Wichmann+Bendtsen

Matcha-kugler med grønt drys

Sådan laver du en både sund og smagfuld dessert i grønne farver. Prøv de lækre matcha-kugler med drys.

28. april 2016 af Signe Leth

Matcha-kugler med grønt drys

20 stk.

Matcha-kulger
120 g mandler
30 g havregryn
250 g udstenede dadler
3 spsk. raw kakaopulver eller almindeligt kakaoulver
1 tsk. vaniljepulver
4 spsk. groft kokosmel
1 spsk. kokosolie, smeltet
2-4 tsk. matcha

Drys
Matcha
Groft kokosmel

Sådan laver du matcha-kugler med grønt drys

  • Blend mandler og havregryn i en foodprocessor, til alt er finthakket.
  • Tilsæt derefter resten af ingredienserne, og blend igen, indtil det hele er godt blandet sammen til en fast masse.
  • Rul herefter dejen til små kugler.
  • Lav et mix af matcha og kokosmel til at trille kuglerne i – det giver ikke bare den fine grønne farve, men også et smagsmæssigt pift.
  • Tril forsigtigt kuglerne i det grønne drys, og sæt dem derefter på køl.
  • Opbevar kuglerne i køleskabet indtil servering – de kan holde sig en lille uges tid på køl.

Næringsindhold pr. matcha-kugle
Energi: 143 kcal
Protein: 3,1 g
Fedt: 8,6 g
Kulhydrat: 14,7 g
Kostfibre: 4,2 g


Vild med mandler? Det er vi også. Men hvor mange mandler må man egentlig spise dagligt? Få svaret her.

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler