Matcha-rawcake med mynte og citron
Prøv denne opskrift på matcha-rawcake med pynt. Perfekt dessert til at forkæle familie eller gæster.
Prøv denne opskrift på matcha-rawcake med pynt. Perfekt dessert til at forkæle familie eller gæster.
Bund
Blend mandlerne hurtigt i en foodprocessor, til de er finthakkede.
Tilsæt dadlerne, og blend igen, til du har en sammenhængende masse.
Fordel massen i en lille springform med bagepapir i bunden (vi brugte en på 10 cm i diameter).
Pres daddelmassen godt ned i formen og helt ud til kanten.
Hvidt lag
Blend alle ingredienserne, til du har en jævn og cremet masse.
Hæld halvdelen over i springformen.
Løft gerne formen lidt og lad den falde ned mod bordet for at slå luftbobler ud og sikre, at kagen bliver jævn.
Hvis der er tid, så sæt springformen i fryseren i lidt tid, inden du tilføjer det grønne lag.
Grønt lag
Blend matcha, vaniljepulver og mynte godt sammen med resten af det hvide lag.
Hæld så den grønne masse oven på det hvide lag, og gentag tricket med at løfte formen og lade den falde ned mod bordet.
Sæt kagen i fryseren i mindst 3-4 timer, så den kan blive ordentlig fast i det.
Tag kagen ud af fryseren 30-45 minutter før servering. Kagen skal ikke være hård og frossen, men let at skære og med en konsistens i stil med en cheesecake.
Pynt kagen inden servering med flydende chokolade, hakkede pistacienødder og frysetørrede hindbær.
Kagen kan sagtens stå i fryseren natten over eller længere, men så skal du nok tage den ud i lidt bedre tid end det anbefalede.
Er du stadig lækkersulten? Find flere opskrifter på sunde kager her.