Rund kage med pynt
© Wichmann+Bendtsen

Matcha-rawcake med mynte og citron

Prøv denne opskrift på matcha-rawcake med pynt. Perfekt dessert til at forkæle familie eller gæster.

Matcha-rawcake med mynte og citron

6 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 30 minutter

Tid i alt: 4 timer - Frysetid: 3-4 timer

INGREDIENSER

Bund

6 dadler

55 g mandler

Hvidt lag

145 g cashewnødder (usaltede),iblødsat i vand i mindst 5 timer

3 spsk. citronsaft

2 spsk. akaciehonning

2 spsk. kokosolie

½ dl mælk, gerne havremælk

Grønt matcha-lag

Halvdelen af det hvide lag – senærmere under fremgangsmåde

1-2 tsk. matcha

½ tsk. vaniljepulver

1 håndfuld mynteblade

Topping

5 hakkede pistacienødder

Frysetørrede hindbær

Flydende chokolade

1 tsk. kokosolie

1 tsk. raw kakaopulvereller almindeligt kakaoulver

½ tsk. akaciehonning

Lidt vaniljepulver

Evt. et lille drys salt

Sådan laver du matcha-rawcake med pynt


Bund

  • Blend mandlerne hurtigt i en foodprocessor, til de er finthakkede.
  • Tilsæt dadlerne, og blend igen, til du har en sammenhængende masse.
  • Fordel massen i en lille springform med bagepapir i bunden (vi brugte en på 10 cm i diameter).
  • Pres daddelmassen godt ned i formen og helt ud til kanten.

Hvidt lag

  • Blend alle ingredienserne, til du har en jævn og cremet masse.
  • Hæld halvdelen over i springformen.
  • Løft gerne formen lidt og lad den falde ned mod bordet for at slå luftbobler ud og sikre, at kagen bliver jævn.
  • Hvis der er tid, så sæt springformen i fryseren i lidt tid, inden du tilføjer det grønne lag.

Grønt lag

  • Blend matcha, vaniljepulver og mynte godt sammen med resten af det hvide lag.
  • Hæld så den grønne masse oven på det hvide lag, og gentag tricket med at løfte formen og lade den falde ned mod bordet.
  • Sæt kagen i fryseren i mindst 3-4 timer, så den kan blive ordentlig fast i det.
  • Tag kagen ud af fryseren 30-45 minutter før servering. Kagen skal ikke være hård og frossen, men let at skære og med en konsistens i stil med en cheesecake.
  • Pynt kagen inden servering med flydende chokolade, hakkede pistacienødder og frysetørrede hindbær.
  • Kagen kan sagtens stå i fryseren natten over eller længere, men så skal du nok tage den ud i lidt bedre tid end det anbefalede.

Er du stadig lækkersulten? Find flere opskrifter på sunde kager her.

næringsindhold pr. person

Energi: 296 kcal

Protein: 6,8 g

Fedt: 20,1 g

Kulhydrat: 23,4 g

Kostfibre: 2,7 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: