Matcha-rawcake med mynte og citron

4 timer
296 kcal

Prøv denne opskrift på matcha-rawcake med pynt. Perfekt dessert til at forkæle familie eller gæster.

Rund kage med pynt

Matcha-rawcake med mynte og citron

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Bund

  • 2 dadler
  • 18 g mandler

Hvidt lag

  • 48 g cashewnødder (usaltede),iblødsat i vand i mindst 5 timer
  • 1 spsk. citronsaft
  • ½ spsk. akaciehonning
  • ½ spsk. kokosolie
  • ¼ dl mælk, gerne havremælk

Grønt matcha-lag

  • Halvdelen af det hvide lag – senærmere under fremgangsmåde
  • ⅓ tsk. matcha
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • ⅓ håndfuld mynteblade

Topping

  • hakkede pistacienødder
  • Frysetørrede hindbær

Flydende chokolade

  • ⅓ tsk. kokosolie
  • ⅓ tsk. raw kakaopulvereller almindeligt kakaoulver
  • ¼ tsk. akaciehonning
  • Lidt vaniljepulver
  • Evt. et lille drys salt

Sådan laver du matcha-rawcake med pynt

Bund

  • Blend mandlerne hurtigt i en foodprocessor, til de er finthakkede.

  • Tilsæt dadlerne, og blend igen, til du har en sammenhængende masse.

  • Fordel massen i en lille springform med bagepapir i bunden (vi brugte en på 10 cm i diameter).

  • Pres daddelmassen godt ned i formen og helt ud til kanten.

Hvidt lag

  • Blend alle ingredienserne, til du har en jævn og cremet masse.

  • Hæld halvdelen over i springformen.

  • Løft gerne formen lidt og lad den falde ned mod bordet for at slå luftbobler ud og sikre, at kagen bliver jævn.

  • Hvis der er tid, så sæt springformen i fryseren i lidt tid, inden du tilføjer det grønne lag.

Grønt lag

  • Blend matcha, vaniljepulver og mynte godt sammen med resten af det hvide lag.

  • Hæld så den grønne masse oven på det hvide lag, og gentag tricket med at løfte formen og lade den falde ned mod bordet.

  • Sæt kagen i fryseren i mindst 3-4 timer, så den kan blive ordentlig fast i det.

  • Tag kagen ud af fryseren 30-45 minutter før servering. Kagen skal ikke være hård og frossen, men let at skære og med en konsistens i stil med en cheesecake.

  • Pynt kagen inden servering med flydende chokolade, hakkede pistacienødder og frysetørrede hindbær.

  • Kagen kan sagtens stå i fryseren natten over eller længere, men så skal du nok tage den ud i lidt bedre tid end det anbefalede.

Er du stadig lækkersulten? Find flere opskrifter på sunde kager her.