Matcha-rawcake med mynte og citron

4 timer
296 kcal

Prøv denne opskrift på matcha-rawcake med pynt. Perfekt dessert til at forkæle familie eller gæster.

Rund kage med pynt

Matcha-rawcake med mynte og citron

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Bund

  • 2 dadler
  • 18 g mandler

Hvidt lag

  • 48 g cashewnødder (usaltede),iblødsat i vand i mindst 5 timer
  • 1 spsk. citronsaft
  • ⅔ spsk. akaciehonning
  • ⅔ spsk. kokosolie
  • ¼ dl mælk, gerne havremælk

Grønt matcha-lag

  • Halvdelen af det hvide lag – senærmere under fremgangsmåde
  • ⅓ tsk. matcha
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • ⅓ håndfuld mynteblade

Topping

  • 1⅔ hakkede pistacienødder
  • Frysetørrede hindbær

Flydende chokolade

  • ⅓ tsk. kokosolie
  • ⅓ tsk. raw kakaopulvereller almindeligt kakaoulver
  • ¼ tsk. akaciehonning
  • Lidt vaniljepulver
  • Evt. et lille drys salt

Sådan laver du matcha-rawcake med pynt

Bund

  • Blend mandlerne hurtigt i en foodprocessor, til de er finthakkede.

  • Tilsæt dadlerne, og blend igen, til du har en sammenhængende masse.

  • Fordel massen i en lille springform med bagepapir i bunden (vi brugte en på 10 cm i diameter).

  • Pres daddelmassen godt ned i formen og helt ud til kanten.

Hvidt lag

  • Blend alle ingredienserne, til du har en jævn og cremet masse.

  • Hæld halvdelen over i springformen.

  • Løft gerne formen lidt og lad den falde ned mod bordet for at slå luftbobler ud og sikre, at kagen bliver jævn.

  • Hvis der er tid, så sæt springformen i fryseren i lidt tid, inden du tilføjer det grønne lag.

Grønt lag

  • Blend matcha, vaniljepulver og mynte godt sammen med resten af det hvide lag.

  • Hæld så den grønne masse oven på det hvide lag, og gentag tricket med at løfte formen og lade den falde ned mod bordet.

  • Sæt kagen i fryseren i mindst 3-4 timer, så den kan blive ordentlig fast i det.

  • Tag kagen ud af fryseren 30-45 minutter før servering. Kagen skal ikke være hård og frossen, men let at skære og med en konsistens i stil med en cheesecake.

  • Pynt kagen inden servering med flydende chokolade, hakkede pistacienødder og frysetørrede hindbær.

  • Kagen kan sagtens stå i fryseren natten over eller længere, men så skal du nok tage den ud i lidt bedre tid end det anbefalede.

Er du stadig lækkersulten? Find flere opskrifter på sunde kager her.


Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background