Rund kage med pynt
© Wichmann+Bendtsen

Matcha-rawcake med mynte og citron

Prøv denne opskrift på matcha-rawcake med pynt. Perfekt dessert til at forkæle familie eller gæster.

22. juni 2016 af Signe Leth

Matcha-rawcake med mynte og citron

6 personer

Bund
6 dadler
55 g mandler

Hvidt lag
145 g cashewnødder (usaltede), iblødsat i vand i mindst 5 timer
3 spsk. citronsaft
2 spsk. akaciehonning
2 spsk. kokosolie
½ dl mælk, gerne havremælk

Grønt matcha-lag
Halvdelen af det hvide lag – se nærmere under fremgangsmåde
1-2 tsk. matcha
½ tsk. vaniljepulver
1 håndfuld mynteblade

Topping
5 hakkede pistacienødder
Frysetørrede hindbær

Flydende chokolade
1 tsk. kokosolie
1 tsk. raw kakaopulver eller almindeligt kakaoulver
½ tsk. akaciehonning
Lidt vaniljepulver
Evt. et lille drys salt

Skal du vælge soyamælk, havremælk, mandelmælk eller noget helt andet? Få styr fordele og ulemper ved de forskellige plantemælk her!

Sådan laver du matcha-rawcake med pynt

Bund

  • Blend mandlerne hurtigt i en foodprocessor, til de er finthakkede.
  • Tilsæt dadlerne, og blend igen, til du har en sammenhængende masse.
  • Fordel massen i en lille springform med bagepapir i bunden (vi brugte en på 10 cm i diameter).
  • Pres daddelmassen godt ned i formen og helt ud til kanten.

Hvidt lag

  • Blend alle ingredienserne, til du har en jævn og cremet masse.
  • Hæld halvdelen over i springformen.
  • Løft gerne formen lidt og lad den falde ned mod bordet for at slå luftbobler ud og sikre, at kagen bliver jævn.
  • Hvis der er tid, så sæt springformen i fryseren i lidt tid, inden du tilføjer det grønne lag.

Grønt lag

  • Blend matcha, vaniljepulver og mynte godt sammen med resten af det hvide lag.
  • Hæld så den grønne masse oven på det hvide lag, og gentag tricket med at løfte formen og lade den falde ned mod bordet. 
  • Sæt kagen i fryseren i mindst 3-4 timer, så den kan blive ordentlig fast i det.
  • Tag kagen ud af fryseren 30-45 minutter før servering. Kagen skal ikke være hård og frossen, men let at skære og med en konsistens i stil med en cheesecake.
  • Pynt kagen inden servering med flydende chokolade, hakkede pistacienødder og rysetørrede hindbær.
  • Kagen kan sagtens stå i fryseren natten over eller længere, men så skal du nok tage den ud i lidt bedre tid end det anbefalede.

Er du stadig lækkersulten? Find flere opskrifter på sunde kager her.

Næringsindhold i matcha-rawcake med pynt pr. person
Energi: 296 kcal
Protein: 6,8 g
Fedt: 20,1 g
Kulhydrat: 23,4 g
Kostfibre: 2,7 g

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: