Rund kage med pynt
© Wichmann+Bendtsen

Matcha-rawcake med mynte og citron

Prøv denne opskrift på matcha-rawcake med pynt. Perfekt dessert til at forkæle familie eller gæster.

22. juni 2016 af Signe Leth

Matcha-rawcake med mynte og citron

6 personer

Bund
6 dadler
55 g mandler

Hvidt lag
145 g cashewnødder (usaltede), iblødsat i vand i mindst 5 timer
3 spsk. citronsaft
2 spsk. akaciehonning
2 spsk. kokosolie
½ dl mælk, gerne havremælk

Grønt matcha-lag
Halvdelen af det hvide lag – se nærmere under fremgangsmåde
1-2 tsk. matcha
½ tsk. vaniljepulver
1 håndfuld mynteblade

Topping
5 hakkede pistacienødder
Frysetørrede hindbær

Flydende chokolade
1 tsk. kokosolie
1 tsk. raw kakaopulver eller almindeligt kakaoulver
½ tsk. akaciehonning
Lidt vaniljepulver
Evt. et lille drys salt

Sådan laver du matcha-rawcake med pynt

Bund

  • Blend mandlerne hurtigt i en foodprocessor, til de er finthakkede.
  • Tilsæt dadlerne, og blend igen, til du har en sammenhængende masse.
  • Fordel massen i en lille springform med bagepapir i bunden (vi brugte en på 10 cm i diameter).
  • Pres daddelmassen godt ned i formen og helt ud til kanten.

Hvidt lag

  • Blend alle ingredienserne, til du har en jævn og cremet masse.
  • Hæld halvdelen over i springformen.
  • Løft gerne formen lidt og lad den falde ned mod bordet for at slå luftbobler ud og sikre, at kagen bliver jævn.
  • Hvis der er tid, så sæt springformen i fryseren i lidt tid, inden du tilføjer det grønne lag.

Grønt lag

  • Blend matcha, vaniljepulver og mynte godt sammen med resten af det hvide lag.
  • Hæld så den grønne masse oven på det hvide lag, og gentag tricket med at løfte formen og lade den falde ned mod bordet. 
  • Sæt kagen i fryseren i mindst 3-4 timer, så den kan blive ordentlig fast i det.
  • Tag kagen ud af fryseren 30-45 minutter før servering. Kagen skal ikke være hård og frossen, men let at skære og med en konsistens i stil med en cheesecake.
  • Pynt kagen inden servering med flydende chokolade, hakkede pistacienødder og rysetørrede hindbær.
  • Kagen kan sagtens stå i fryseren natten over eller længere, men så skal du nok tage den ud i lidt bedre tid end det anbefalede.

Næringsindhold i matcha-rawcake med pynt pr. person
Energi: 296 kcal
Protein: 6,8 g
Fedt: 20,1 g
Kulhydrat: 23,4 g
Kostfibre: 2,7 g

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler