Hjemmelavet solbæris

4 timer
418 kcal

Opskrift på nem, hjemmelavet solbæris med fløde. Helt uden brug af ismakine.

Solbæris

IS med masser af solbær. Lækker og cremet!

© wichmann+bendtsen

Hjemmelavet solbæris

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Personer

Iscreme

  • vaniljestang
  • 1 dl mælk
  • 1⅓ dl piskefløde
  • 13 g sukker
  • 1⅓ æggeblommer
  • 10 g sukker

Solbærblanding

  • 100 g frosne bær
  • 23 g sukker
  • ½ spsk. vand

Sådan gør du:

  • Flæk vaniljestangen, og kom den i en lille gryde med mælk, fløde og sukker. Varm op, til sukkeret opløses. Mælken må ikke koge. Tag gryden af varmen.
  • Pisk æggeblommer og sukker luftigt.
  • Pisk herefter den lune mælkeblanding i æggeblandingen lidt efter lidt.
  • Varm op igen under konstant omrøring, til konsistensen bliver cremet. Det må ikke koge.
  • Kom blandingen i en rugbrødsform, og stil på køl.
  • Kog solbær, sukker og vand, til bærrene er kogt let ud og sukkeret er opløst. Kom på køl.
  • Kom iscremen på frys, når den er kølet helt af. Rør rundt med ca. 10 min. mellemrum, så du undgår iskrystaller.
  • Vend solbærblandingen i iscremen, når den er ved at sætte sig. Lav evt. et fint mønster i toppen med en kødnål.

TIP Du kan skifte solbær ud med kiwi eller mango.

TIP Solbærblandingen kan også vendes i iscremen fra starten. Så flyder farverne bare mere sammen.