Hjemmelavet hindbærsorbet

3 timer
153 kcal

Hurra for sommerens sundeste is – fyldt med antioxidanter og kostfibre. Den laves med æggehvider og uden ismaskine.

Hindbærsorbet

SORBET af hindbær. Lige hvad man trænger til på en solskinsdag (og en regnvejrsdag).

© wichmann+bendtsen

Hjemmelavet hindbærsorbet

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Personer

  • 225 g frosne hindbær
  • 40 g sukker
  • ¼ citron, saften
  • 1 æggehvider

Sådan gør du:

  • Kom hindbær, sukker og citronsaft i en lille gryde. Kog op, og lad det simre nogle min., til bærrene er kogt lidt ud.
  • Blend massen, hæld den i en form, og stil i fryseren. Rør i isen med ca. 10 min. mellemrum.
  • Pisk æggehviderne stive.
  • Vend hviderne i sorbeten, når den er helt kold og er ved at sætte sig.
  • Rør stadig jævnligt i sorbeten, til den er fast.

TIP Har du en ismaskine, kan du fryse isen i en sådan. Det går hurtigere, og så slipper du for at røre i iscremen under indfrysningen.

TIP Flyt gerne isen fra fryseren til køleskabet, lidt før den skal spises.