Brød med rødbede
© wichmann+bendtsen

Rødbedebrød med chiafrø

Sæt kulør på brødet med røde beder.

Rødbedebrød med chiafrø

1 brød = 20 skiver

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 15 minutter

Tilberedningstid: 45 minutter

Tid i alt: 2 timer - Hævetid: 1 time

INGREDIENSER

5 dl lunkent vand

1 pakke gær

3 spsk. chiafrø

1 tsk. salt

300 g rødbeder, revet

700-850 g hvedemel

Sådan laver du rødbedebrød

  • Rør vand og gær sammen.
  • Bland chiafrø, salt og rødbede sammen med gærblandingen.
  • Kom hvedemelet i lidt efter lidt under omrøring.
  • Dejen skal være ret klistret, så måske skal du ikke bruge alt melet.
  • Lad dejen hæve i 60 minutter, og hæld herefter dejen ud på en bageplade med bagepapir.
  • Bag brødet i 45-­50 minutter ved 175 grader varmluft, og lad det køle af på en rist.

Bonus-info!Du får 15 gram rødbede pr. skive

Næringsindhold pr. skive:

Energi: 148 kcal

Protein: 4,7 g

Fedt: 4 g

Kulhydrat: 29,6 g

Kostfibre: 4,4 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: