Rødbedebrød med chiafrø
1 brød = 20 skiver
TIDSFORBRUG
Forberedelsestid: 15 minutter
Tilberedningstid: 45 minutter
Tid i alt: 2 timer - Hævetid: 1 time
INGREDIENSER
5 dl lunkent vand
1 pakke gær
3 spsk. chiafrø
1 tsk. salt
300 g rødbeder, revet
700-850 g hvedemel
Sådan laver du rødbedebrød
- Rør vand og gær sammen.
- Bland chiafrø, salt og rødbede sammen med gærblandingen.
- Kom hvedemelet i lidt efter lidt under omrøring.
- Dejen skal være ret klistret, så måske skal du ikke bruge alt melet.
- Lad dejen hæve i 60 minutter, og hæld herefter dejen ud på en bageplade med bagepapir.
- Bag brødet i 45-50 minutter ved 175 grader varmluft, og lad det køle af på en rist.
Bonus-info!Du får 15 gram rødbede pr. skive
Næringsindhold pr. skive:
Energi: 148 kcal
Protein: 4,7 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 29,6 g
Kostfibre: 4,4 g