Ølandshvedeboller med kogte kerner og flager
Stærke overarme, god tid og en pæn portion tålmodighed skal der til, når du bager brød med surdej, men resultatet er det hele værd. Her får du opskriften på lækre og saftige ølandshvedeboller.
Stærke overarme, god tid og en pæn portion tålmodighed skal der til, når du bager brød med surdej, men resultatet er det hele værd. Her får du opskriften på lækre og saftige ølandshvedeboller.
TIP! Har du æltet længe nok?
Tjek med glutentesten: Tag et stykke dej, og stræk det helt ud, til det bliver så gennemsigtigt som pergamentpapir, uden at det går i stykker. Kan du det, er dejen optimalt æltet og klar til hævning. Går dejen i stykker, skal den æltes noget mere.
Elsker du brød, og vil du gerne undgå store svingninger i dit blodsukker, så gå målrettet efter surdejsbrød. Den mælkesyre, som surdejen danner, er med til at stabilisere dit blodsukker, ligesom den lange gæringstid er med til at nedbryde proteinerne til aminosyrer, som er lettere for din krop at fordøje.