Luftige, hurtighævede mysliboller
12 stk.
Forberedelsestid: 20 minutter
Tilberedningstid: 20 minutter
Total: 160 minutter - hævetid: 2 timer
2,5 dl lunkent vand
50 g creme fraiche, yoghurt eller surdej
2 æg, str. M/L
100 g revne grøntsager fx gulerødder, squash eller rødbede
1/2 spsk. honning
12 g gær
60 g solsikkekerner
50 g havregryn, finvalsede
425 g ølandshvedemel, fintsigtet
8 g fint salt
1 sammenpisket æg, til pensling
Sådan gør du
Bland vand, creme fraiche, æg, revne grøntsager og honning i en røreskål. Smuldr gæren i og rør, indtil den er opløst.
Tilsæt kerner, havregryn, 3/4 af hvedemelet og salt. Ælt dejen i ca.10 min., og justér konsistensen med resten af hvedemelet undervejs. Ælt dejen med en elpisker med dejkroge, en grydeske eller på røremaskine.
Kom husholdningsfilm over skålen, og stil dejen til hævning et lunt sted i 1,5-2 timer, eller til dejen er hævet til dobbeltstørrelse.
Drys bordet med lidt mel, og vend forsigtigt dejen ud herpå. Del dejen i 12 stykker. Du kan forme dem forsigtigt, så det bliver runde boller eller blot sætte dem direkte på en bageplade med bagepapir. Pensl bollerne med sammenpisket æg.
Lad bollerne hvile i ca. 30 min. på pladen. Varm imens ovnen op til 200 gr. varmluft.
Bag bollerne i 15-20 min., til de er flot gyldne på toppen og i bunden. Lad bollerne køle af på en bagerist inden servering.
TIP:
Bollerne minder meget om teboller, så vil du have smagen endnu mere som de klassiske, så tilsæt 1,5 tsk. stødt kardemomme til dejen. Alternativt kan du også tilsætte kanel og fremme den søde smag.