Luftige, hurtighævede mysliboller

160 minutter

Uhmmm, prøv disse hjemmebagte, bløde mysliboller med havregryn, solsikkekerner og revne gulerødder.

Hjemmebagte boller

BRØD Bløde, søde og sunde boller – og så er de tilmed nemme!

© Mia Irene Kristensen

Luftige, hurtighævede mysliboller

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

  • ⅓ dl lunkent vand
  • 8⅓ g creme fraiche, yoghurt eller surdej
  • æg, str. M/L
  • 16 g revne grøntsager fx gulerødder, squash eller rødbede
  • ¼ spsk. honning
  • 2 g gær
  • 10 g solsikkekerner
  • 8⅓ g havregryn, finvalsede
  • 70 g ølandshvedemel, fintsigtet
  • 1⅓ g fint salt
  • ¼ sammenpisket æg, til pensling

Sådan gør du

  • Bland vand, creme fraiche, æg, revne grøntsager og honning i en røreskål. Smuldr gæren i og rør, indtil den er opløst.
  • Tilsæt kerner, havregryn, 3/4 af hvedemelet og salt. Ælt dejen i ca.10 min., og justér konsistensen med resten af hvedemelet undervejs. Ælt dejen med en elpisker med dejkroge, en grydeske eller på røremaskine.
  • Kom husholdningsfilm over skålen, og stil dejen til hævning et lunt sted i 1,5-2 timer, eller til dejen er hævet til dobbeltstørrelse.
  • Drys bordet med lidt mel, og vend forsigtigt dejen ud herpå. Del dejen i 12 stykker. Du kan forme dem forsigtigt, så det bliver runde boller eller blot sætte dem direkte på en bageplade med bagepapir. Pensl bollerne med sammenpisket æg.
  • Lad bollerne hvile i ca. 30 min. på pladen. Varm imens ovnen op til 200 gr. varmluft.
  • Bag bollerne i 15-20 min., til de er flot gyldne på toppen og i bunden. Lad bollerne køle af på en bagerist inden servering.

TIP:

Bollerne minder meget om teboller, så vil du have smagen endnu mere som de klassiske, så tilsæt 1,5 tsk. stødt kardemomme til dejen. Alternativt kan du også tilsætte kanel og fremme den søde smag.