Hjemmebagte boller
Brød

Bløde, søde og sunde boller – og så er de tilmed nemme!

© Mia Irene Kristensen

Luftige, hurtighævede mysliboller

Uhmmm, prøv disse hjemmebagte, bløde mysliboller med havregryn, solsikkekerner og revne gulerødder.

1. juli 2020 af Mia Irene Kristensen

12 stk.


2,5 dl lunkent vand

50 g creme fraiche, yoghurt eller surdej

2 æg, str. M/L

100 g revne grøntsager fx gulerødder, squash eller rødbede

1/2 spsk. honning

12 g gær

60 g solsikkekerner 

50 g havregryn, finvalsede

425 g ølandshvedemel, fintsigtet

8 g fint salt

1 sammenpisket æg, til pensling


Sådan gør du:

  • Bland vand, creme fraiche, æg, revne grøntsager og honning i en røreskål. Smuldr gæren i og rør, indtil den er opløst.

  • Tilsæt kerner, havregryn, 3/4 af hvedemelet og salt. Ælt dejen i ca.10 min., og justér konsistensen med resten af hvedemelet undervejs. Ælt dejen med en elpisker med dejkroge, en grydeske eller på røremaskine.

  • Kom husholdningsfilm over skålen, og stil dejen til hævning et lunt sted i 1,5-2 timer, eller til dejen er hævet til dobbeltstørrelse.

  • Drys bordet med lidt mel, og vend forsigtigt dejen ud herpå. Del dejen i 12 stykker. Du kan forme dem forsigtigt, så det bliver runde boller eller blot sætte dem direkte på en bageplade med bagepapir. Pensl bollerne med sammenpisket æg.

  • Lad bollerne hvile i ca. 30 min. på pladen. Varm imens ovnen op til 200 gr. varmluft.

  • Bag bollerne i 15-20 min., til de er flot gyldne på toppen og i bunden. Lad bollerne køle af på en bagerist inden servering.

TIP: 

Bollerne minder meget om teboller, så vil du have smagen endnu mere som de klassiske, så tilsæt 1,5 tsk. stødt kardemomme til dejen. Alternativt kan du også tilsætte kanel og fremme den søde smag. 


Prøv også brødekspertens lækre rosmarinbrød. Opskriften finder du her.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvilket sundt råd har du sværest ved at følge?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: