Svampesuppe med rødbedechips

Cremet svampesuppe med rødbedechips og kålpesto, der er perfekt til efterårsaftener. Læs hvordan du laver svampesuppe herunder.

Svampesuppe med rødbedechips

2 personer

TIDSFORBRUG

Tid i alt: 2 timer

INGREDIENSER

2 spsk. kålpesto

1 rødbede

koldpresset rapsolie

1 porre

1 spsk. ekstra jomfruolivenolie

1 fed hvidløg

2 tsk. fintrevet ingefær

1⁄4 tsk. stødte, tørrede chiliflager

300 g rensede svampe, fx kantareller, champignoner, shiitake, østershatte o.a. – eller et miks

6 dl hønsebouillon*

1 dl kokosmælk

citron

havsalt og friskkværnet sort peber

ristet rugbrød eller et par skefulde kogte rugkerner

  • Skræl og skær rødbede i fine skiver, gerne på mandolinjern. Gnid dem med rapsolie og læg dem på en bageplade med bagepapir, stil dem i ovnen ved 180 °C i ca. 10 minutter. Hold øje med dem, det afhænger lidt af tykkelse og diameter, hvor længe de skal have, men de skal begynde at bøje i kanterne og være let gyldne.
  • Skær porre i ringe, steg disse bløde i olivenolie, kom fine tern af hvidløg i sammen med ingefær og chili. Kom svampe og bouillon i og lad det simre i 5 minutter. Blend med kokosmælk, justér evt. konsistensen med mere bouillon – varm godt igennem og smag til med citron, salt og peber.
  • Anret den varme suppe med kålpesto, rødbedechips og rugbrød eller -kerner.
  • Kålpesto: Renset og fintskåret grønkål kommes i en lille foodprocessor, og der blendes med koldpresset rapsolie til passende konsistens. Der tilføjes et par valnøddekerner, gerne letristede, og lidt fintrevet Vesterhavsost. Smages til med salt og peber.


*Hønsebouillon: Find opskriften her

næringsindhold pr. person

Energi: 567 kcal

Protein: 16,5 g

Fedt: 35 g

Kulhydrat: 56,4 g

Kostfibre: 16,9 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: