- Skræl og skær rødbede i fine skiver, gerne på mandolinjern. Gnid dem med rapsolie og læg dem på en bageplade med bagepapir, stil dem i ovnen ved 180 °C i ca. 10 minutter. Hold øje med dem, det afhænger lidt af tykkelse og diameter, hvor længe de skal have, men de skal begynde at bøje i kanterne og være let gyldne.
- Skær porre i ringe, steg disse bløde i olivenolie, kom fine tern af hvidløg i sammen med ingefær og chili. Kom svampe og bouillon i og lad det simre i 5 minutter. Blend med kokosmælk, justér evt. konsistensen med mere bouillon – varm godt igennem og smag til med citron, salt og peber.
- Anret den varme suppe med kålpesto, rødbedechips og rugbrød eller -kerner.
- Kålpesto: Renset og fintskåret grønkål kommes i en lille foodprocessor, og der blendes med koldpresset rapsolie til passende konsistens. Der tilføjes et par valnøddekerner, gerne letristede, og lidt fintrevet Vesterhavsost. Smages til med salt og peber.
¹⁾Hønsebouillon: Find opskriften her