Svampesuppe med rødbedechips

Cremet svampesuppe med rødbedechips og kålpesto, der er perfekt til efterårsaftener. Læs hvordan du laver svampesuppe herunder.

2. december 2015 af Anne Larsen

Svampesuppe med rødbedechips

2 personer

2 spsk kålpesto
1 rødbede
koldpresset rapsolie
1 porre
1 spsk ekstra jomfruolivenolie
1 fed hvidløg
2 tsk fintrevet ingefær
1⁄4 tsk stødte, tørrede chiliflager
300 g rensede svampe, fx kantareller, champignoner, shiitake, østershatte o.a. – eller et miks
6 dl hønsebouillon*
1 dl kokosmælk
citron
havsalt og friskkværnet sort peber
ristet rugbrød eller et par skefulde kogte rugkerner

*Hønsebouillon:

1 kylling
vand
suppevisk af:
1 gult løg
1 gulerod
1 porre
1 persillerod
en lille blok knoldselleri
en buket timian, bundet
10 sorte peberkorn
3 laurbærblade
havsalt


Ved du egentlig, hvad antiinflammatorisk kost er? Klik her og bliv meget klogere på kosttrenden, der er kommet for at blive!

Sådan laver du svampesuppe med rødbedechips

  • Skræl og skær rødbede i fine skiver, gerne på mandolinjern. Gnid dem med rapsolie og læg dem på en bageplade med bagepapir, stil dem i ovnen ved 180 °C i ca. 10 minutter. Hold øje med dem, det afhænger lidt af tykkelse og diameter, hvor længe de skal have, men de skal begynde at bøje i kanterne og være let gyldne.
  • Skær porre i ringe, steg disse bløde i olivenolie, kom fine tern af hvidløg i sammen med ingefær og chili. Kom svampe og bouillon i og lad det simre i 5 minutter. Blend med kokosmælk, justér evt. konsistensen med mere bouillon – varm godt igennem og smag til med citron, salt og peber.
  • Anret den varme suppe med kålpesto, rødbedechips og rugbrød eller -kerner.
  • Kålpesto: Renset og fintskåret grønkål kommes i en lille foodprocessor, og der blendes med koldpresset rapsolie til passende konsistens. Der tilføjes et par valnøddekerner, gerne letristede, og lidt fintrevet Vesterhavsost. Smages til med salt og peber.


*Hønsebouillon

  • Gør kyllingen i stand. Fjern indmadsrester og klip store mængder fedt fra mellem lårene.
  • Kom kyllingen i en stor gryde sammen med suppevisken, som er resten af ingredienserne og en spiseskefuld salt. Hæld vand i, så det dækker kyllingen og suppevisken godt og vel.
  • Lad kyllingen koge i 1 time og trække i en halv.
  • Tag ingredienserne op i et dørslag. Pil kødet af kyllingen og kom det på køl eller frost.
  • Si suppen gennem et stykke klæde/ostelærred. Og hæld den på bøtter, som stilles på køl eller fryses ned i passende portioner.

Næringsindhold i sortkålssuppe pr. person
Energi: 567 kcal Protein: 16,5 g Fedt: 35 g Kulhydrat: 56,4 g Kostfibre: 16,9 g

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler