Svampesuppe med rødbedechips

2 timer
567 kcal

Cremet svampesuppe med rødbedechips og kålpesto, der er perfekt til efterårsaftener. Læs hvordan du laver svampesuppe herunder.

Svampesuppe med rødbedechips

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 spsk. kålpesto
  • 1 rødbede
  • koldpresset rapsolie
  • 1 porre
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk. fintrevet ingefær
  • 1 tsk. stødte, tørrede chiliflager
  • 300 g rensede svampe, fx kantareller, champignoner, shiitake, østershatte o.a. – eller et miks
  • 6 dl hønsebouillon¹⁾
  • 1 dl kokosmælk
  • citron
  • havsalt og friskkværnet sort peber
  • ristet rugbrød eller et par skefulde kogte rugkerner

Sådan gør du

  • Skræl og skær rødbede i fine skiver, gerne på mandolinjern. Gnid dem med rapsolie og læg dem på en bageplade med bagepapir, stil dem i ovnen ved 180 °C i ca. 10 minutter. Hold øje med dem, det afhænger lidt af tykkelse og diameter, hvor længe de skal have, men de skal begynde at bøje i kanterne og være let gyldne.
  • Skær porre i ringe, steg disse bløde i olivenolie, kom fine tern af hvidløg i sammen med ingefær og chili. Kom svampe og bouillon i og lad det simre i 5 minutter. Blend med kokosmælk, justér evt. konsistensen med mere bouillon – varm godt igennem og smag til med citron, salt og peber.
  • Anret den varme suppe med kålpesto, rødbedechips og rugbrød eller -kerner.
  • Kålpesto: Renset og fintskåret grønkål kommes i en lille foodprocessor, og der blendes med koldpresset rapsolie til passende konsistens. Der tilføjes et par valnøddekerner, gerne letristede, og lidt fintrevet Vesterhavsost. Smages til med salt og peber.

¹⁾Hønsebouillon: Find opskriften her