Squash-spaghetti med spicy tomatsovs og linseboller

50 minutter
474 kcal

Vi elsker plantefars! Lav det fx til "kødboller" som i denne ret, hvor de serveres med tomatsovs og squashspaghetti for et ægte, vegetarisk Lady og Vagabonden måltid. Velbekomme!

Linseboller med squash-spaghetti

VEGETAR-KØDBOLLER? Erstat kødet med linser, som også er propfyldt med proteiner

© wichmann+bendtsen

Squash-spaghetti med tomatsovs og linseboller

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 squash

Linseboller:

  • 240 g grønne linser, kogte og drænede
  • ½ løg, fintrevet
  • 2 fed hvidløg, knuste
  • 1 æg
  • 2 spsk. mel
  • 5 spsk. havregryn
  • 1½ tsk. oregano
  • 2 spsk. parmesan, revet
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
  • 1 håndfuld basilikum, finthakket
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Tomatsovs:

  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ lille løg
  • 1 fed hvidløg, knust
  • 1 lille gulerod
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 tsk. oregano
  • ½ tsk. timian
  • 1 nip cayennepeber
  • ½ spsk. akaciehonning
  • 1 håndfuld basilikum, grofthakket
  • 1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan laver du vegetariske linseboller med tomatsovs

  • Kom linser i en skål, og mos med en gaffel. Tilsæt de resterende ingredienser til bollerne, og rør sammen til en fars.

  • Form 12 boller. Steg i 10 min. på hver side, til de er gennemstegte og sprøde.

  • Lav squashpasta med en spiralizer, et juliennejern eller en kartoffelskræller.

  • Snit løg fint, og riv gulerod groft. Opvarm olie i en lille gryde, og sautér løg, hvidløg og gulerod i 5 min. Tilsæt de øvrige ingredienser til tomatsovsen, og bring i kog. Lad sovsen simre ved lav varme i 20 min. Smag til med salt og peber.

  • Servér squashpasta med tomatsovs, linseboller og evt. lidt ekstra frisk basilikum og revet parmesan.

TIP! Lav ikke linse bollerne alt for store, ellers risikerer du, at de bliver klæge.