Squash-spaghetti med spicy tomatsovs og linseboller

50 minutter
474 kcal

Vi elsker plantefars! Lav det fx til "kødboller" som i denne ret, hvor de serveres med tomatsovs og squashspaghetti for et ægte, vegetarisk Lady og Vagabonden måltid. Velbekomme!

Linseboller med squash-spaghetti

VEGETAR-KØDBOLLER? Erstat kødet med linser, som også er propfyldt med proteiner

© wichmann+bendtsen

Squash-spaghetti med tomatsovs og linseboller

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 squash

Linseboller:

  • 240 g grønne linser, kogte og drænede
  • ½ løg, fintrevet
  • 2 fed hvidløg, knuste
  • 1 æg
  • 2 spsk. mel
  • 5 spsk. havregryn
  • 1½ tsk. oregano
  • 2 spsk. parmesan, revet
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
  • 1 håndfuld basilikum, finthakket
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Tomatsovs:

  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ lille løg
  • 1 fed hvidløg, knust
  • 1 lille gulerod
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 tsk. oregano
  • ½ tsk. timian
  • 1 nip cayennepeber
  • ½ spsk. akaciehonning
  • 1 håndfuld basilikum, grofthakket
  • 1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan laver du vegetariske linseboller med tomatsovs

  • Kom linser i en skål, og mos med en gaffel. Tilsæt de resterende ingredienser til bollerne, og rør sammen til en fars.

  • Form 12 boller. Steg i 10 min. på hver side, til de er gennemstegte og sprøde.

  • Lav squashpasta med en spiralizer, et juliennejern eller en kartoffelskræller.

  • Snit løg fint, og riv gulerod groft. Opvarm olie i en lille gryde, og sautér løg, hvidløg og gulerod i 5 min. Tilsæt de øvrige ingredienser til tomatsovsen, og bring i kog. Lad sovsen simre ved lav varme i 20 min. Smag til med salt og peber.

  • Servér squashpasta med tomatsovs, linseboller og evt. lidt ekstra frisk basilikum og revet parmesan.

TIP! Lav ikke linse bollerne alt for store, ellers risikerer du, at de bliver klæge.


Newsletter background